İŞTE TOPLANTININ PERDE ARKASI

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'daki yönetim kurulu toplantısına başkan Adnan Polat ile 2. Başkan Mehmet Helvacı arasındaki diyaloglar damgasını vurdu. Toplantıda Mehmet Helvacı'nın önerilerini dinleyen Adnan Polat, 24 saat içinde kararını açıklayacağını belirtti.

NTV Spor 21.01.2011 - 02:39
İŞTE TOPLANTININ PERDE ARKASI

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da yapılan yönetim kurulu toplantısı ilginç gelişmelere sahne oldu. Zor günler yaşayan sarı-kırmızılı yönetimde bölünme iyice ortaya çıktı. Gergin geçen ve sert tartışmalara sahne olan yönetim kurulu toplantısında başkan Adnan Polat ile ikinci başkan Mehmet Helvacı arasında çarpıcı diyaloglar yaşandı.

Toplantıya, genel kurula gidilmesi gerektiğini savunan 2. Başkan Mehmet Helvacı ile başkan Adnan Polat arasında geçen şu diyaloglar damgasını vurdu...

Mehmet Helvacı: Başkan biz güven yitirdik. Taraftara ve genel kurul üyelerine sahip çıkamadık. Topluma doğru mesaj veremedik. Çok başarılı işler yapmamıza rağmen camia bölünmeye gidiyor. Bir hareket yapmamız gerek. Size 3 alternatif öneriyorum. 1- Seçime gitmek. 2- Genel kurul tarihi açıklamak. 3- Eğer bu ikisinden birini yapmazsak yönetim kurulu içinde kalarak, olağanüstü kongre için imza toplayacağım.

Adnan Polat: Yönetim içinde kalarak imza toplayamazsın. Ancak istifa edersen toplarsın.

Mehmet Helvacı: Beni genel kurul seçti. İstifa etmem, yönetim kurulu içinde kalarak bunu yaparım. Önümüzde mali genel kurul var. Yönetim olarak ibra edilmezsek, Galatasaray tarihinde bu ilk olacak. Bu kötü mirası bizden sonrasına bırakamayız.

Helvacı'nın bu sözlerinden sonra oylamaya geçildi. Oylamadan çoğunluk olarak devam edilmesi kararı çıktı.. Bu aşamadan sonra Polat ile Helvacı arasındaki diyaloga başkan yardımcısı Yiğit Şardan da katıldı...

Yiğit Şardan: Başkan Polat bence Mehmet Helvacı'ya bugüne kadar çok müsamaha gösterdin. Bu söylediklerinden sonra bence başkan, Helvacı'nın istifasını istemelisin.

Mehmet Helvacı: Bugüne kadar söylediklerimi hep beraber gördük. Kimler camiayı yanılttı, gördük. Benim kişisel beklentim yok. Her Galatasaraylı'nın yapması gerekeni yapıyorum.

Adnan Polat: Tamam Mehmet, 24 saat düşüneceğim, kararımı sana bildireceğim. Kararım 'devam' olursa senin istifanı isteyeceğim. Sen ve senin gibi düşünenlerin.

Mehmet Helvacı: Ben istifa etmem. Tribündeki taraftarımız arasında suçlu aranıyor. Suçlu varsa benim. Benden önce sensin. Bunu çıkıp açıklayalım.

Bu sert diyalogların yaşandığı Galatasaray Yönetim Kurulu Toplantısı başladığı gibi gergin bir şekilde sona erdi.

Sayfa Yükleniyor...