Kortların prensi Federer

ATP Dünya Turu Finali'nde 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer, NTV Spor’dan canlı yayınlanan maçta 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal'ı 2-1 yenerek şampiyon oldu.

NTV Spor 28.11.2010 - 21:27
Kortların prensi Federer

NTV Spor'dan canlı yayınlanan, ATP Dünya Turu Finalleri'nde Roger Federer şampiyon oldu. Final mücadelesinde dünyanın 1 numarası Rafael Nadal'la karşılaşan İsviçreli tenisçi, kariyerinde 5. kez sezon sonu turnuvasında mutlu sona ulaştı.

Bu yıl ATP Dünya Turu Finalleri tenisin 2 efsane oyuncusu Rafael Nadal ve Roger Federer'i şampiyonluk maçında karşı karşıya getirdi. Kariyerlerinde 18. kez bir finalde karşılan 2 tenisçinin maçında ilk dakikalar servis ağırlıklı geçti. Maçta denge 8. oyuna kadar değişmedi. Bu oyunda maçın ilk servis kırma şansını değerlendiren Federer, 9. oyunda kendi servisinde puan kaybetmeyerek seti 6-3 kazandı. Bu sette Federer 14 winner 9 basit hatayla oynarken tüm ilk servislerinden puan çıkardı.

2. sete iyi başlayan isimse dünyanın 1 numarası Rafael Nadal'dı. İlk servis oyununu sıfıra karşı kazanan Nadal, 4. oyunda rakibinin servisini kırdı. Setin geri kalanında bu avantajını koruyan İspanyol tenisçi seti 6-3 alarak maça denge getirdi. Bu setin en ilginç notu, Federer'in set boyunca kendi servislerinde sadece 5 puan kaybetmiş olmasına rağmen servisini kırdırarak seti kaybetmesiydi.

Maçın final setindeyse Federer rüzgarı vardı. Setin 4. ve 6.oyunlarında rakibinin servisini 2 kez daha kıran Federer seti 6-1 kazanarak kariyerinde 5. kez atp sezon sonu turnuvasında şampiyon oldu.

İSTATİSTİKLER
Toplam 1 saat 38 dakika süren karşılaşmada Federer 7 ''ace'' atarken, Nadal tek ''ace''ini 3. sette yapabildi.

İki raketin de birer kez çift hata yaptığı karşılaşmayı Federer 18, Nadal ise 17 basit hatayla tamamladı.

Federer, yakaladığı 3 servis kırma şansının 3'ünü de değerlendirirken, Nadal bu fırsatı 2 kez yakaladı ve birinden yararlanabildi.

İsviçreli tenisçi ''forehand'' vuruşlarından 14, ''backhand'' vuruşlarından 6, Nadal ise ''forehand''lerden 9,''backhand''lerden 2 kez puan kazandı. Federer, ilk servislerinin oyuna girme oranında yüzde 63, Nadal ise yüzde 77'lik başarı sağladı.

Nadal, kullandığı 51 ilk servisin 33'ünde puan alırken, Federer 40 ilk servisinin 37'sinde puan kazandı.

Federer ve Nadal, kariyerlerinde daha önce 21 kez karşılaşırken, İspanyol raket bunların 14'ünde korttan galibiyetle ayrıldı. 2 büyük raketin son 5 karşılaşmasının 4'ünde gülen taraf Nadal oldu.

Dünya klasmanında ilk iki sırayı paylaşan tenisçiler bu yıl İspanya'nın başkenti Madrid'deki ATP World Tour Masters 1000'in finalinde de kozlarını paylaşmıştı. Nadal, ülkesindeki turnuvada 6-4 ve 7-6'lık setlerle şampiyonluğa uzanmıştı.

FEDERER: BURADA OYNAMAKTAN ÇOK KEYİF ALDIM
Şampiyon raket Roger Federer, kupa töreninde yaptığı konuşmada, kendisini destekleyenlere teşekkür ederek, ''Burada oynamaktan çok keyif aldım. Wimbledon'dan sonra burada olmak çok güzel. Nadal'ı kutluyorum. Umarım onun bu yılki başarılı yolculuğunu mahvetmemişimdir'' dedi.

Turnuvada ilk kez final oynayan Nadal ise kendisi için 2010 yılının çok iyi geçtiğini belirterek, ''Kariyerim için oldukça duygusal bir yıldı. Desteğiniz için çok teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

Bu arada karşılaşmayı Arjantinli efsanevi futbolcu Diego Armando Maradona, Fransız yıldız futbolcu Thierry Henry, Prenses Beatrice ve Londra Belediye Başkanı Boris Johnson'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü isim tribünden izledi.

ÇİFTLERDE ŞAMPİYON NESTOR-ZIMONJIC İKİLİSİ
Turnuvada bugün oynanan çiftler final maçında Mahesh Bhupathi-Max Mirnyi ikilisini 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenen Daniel Nestor-Nenad Zimonjic çifti şampiyonluğa ulaştı.

21 Kasım Pazar günü başlayan ve 2 milyon 227 bin 500 sterlin toplam ödülün dağıtıldığı ATP Sezon Sonu Turnuvası'nda, dünya klasmanında ilk 8 sırada yer alan raketler mücadele etti.

Sayfa Yükleniyor...