Rusya kabus gördü

Rusya, zayıf rakibi Fildişi Sahili'ni çok zorlandığı karşılamada 72-66 mağlup etti.

NTV Spor 31.08.2010 - 17:39
Rusya kabus gördü

NTV Spor'dan canlı olarak yayınlanan Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu maçında Rusya, Fildişi Sahili'ni 72-66 yendi.

Karşılaşmaya Rusya, Bykov, Fridzon, Kaun, Ponkrashov, Monya, Fildişi Sahili ise Diabate, Amagou, Lamizana, Edi, Kone ilk beşleriyle çıktı.

Maçın ilk 1.5 dakikası karşılıklı basketlerle geçti. Bykov'un kazandırdığı ilk basketin ardından çeyreğin son 6 dakikasına 6-2 Fildişi Sahili'nin üstünlüğüyle girildi. Çeyreğin geri kalan dakikalarında daha takım görüntüsü veren Rusya, bunu sonuca da yansıttı ve 8. dakikada 12-8 öne geçti. Rusya, özellikle Movgov'un etkili olduğu çeyreğin son kısmında etkili oyununu sürüdü ve ilk 10 dakikayı 17-12 önde kapattı.

İkinci periyot Khvoskov'un 3 sayılık basketiyle başladı. Hücumda iyi organize olamayan Fildişi Sahili, 12. dakikada 22-12 geriye düşmesi üzerine mola almak zorunda kaldı. Çeyreğin son 4 buçuk dakikasına Rusya'nın 32-18'lik üstünlüğüyle girildi. İlk 20 dakika, takım oyunundan oldukça uzak bir performans sergileyen Fildişi Sahili'nin, hücum ve savunmada dağınık görüntüsünden sıyrılamaması ve Rusya'nın da buna zaman zaman aynı şekilde karşılık vermesi neticesinde, 34-30 Rusya'nın üstünlüğüyle sona erdi.

Fildişi Sahili, ikinci devreye savunmada daha derli toplu başladı. Çeyreğin son 7 dakikasına 35-32 Rusya'nın üstünlüğüyle girildi. Fildişi Sahili, Diabate'nin etkili olduğu dakikalarda 37-36 ile farkı bire kadar indirdi, bir dakika sonra 40-40 eşitliği yakalamasına rağmen son 2 dakikaya 46-40 geride girdi. Fildişi Sahili, iyi başladığı çeyreği savunmada verdiği ribaundlar sonucunda kötü bitirdi ve ilk 30 dakika 53-44 Rusya'nın üstünlüğüyle sona erdi.

Dünya Şampiyonası 2010 Fikstür ve Maç Sonuçları

Maçın son 4 dakikasına 63-54 Rusya'nın üstünlüğüyle girildi. Son 2 dakikaya, atılan karşılıklı sayıların ardından 66-55 Rusya'nın üstünlüğüyle geçildi. Maçın bitimine 40 saniye kala çalınan teknik faulle ümitlenen ve farkı 68-64 ile 4 sayıya indiren Fildişi Sahili, 20 saniye kala kaptığı topla durumu 68-66'ya getirdi. Ancak Fildişi Sahili'nin son 20 saniyedeki çabası galibiyet için yeterli olmadı ve karşılaşmayı 72-66 Rusya kazandı.

Maçın en skorer ismi 20.59 dakika süre alan Rus Mozgov oldu. Mozgov, attığı 19 sayıyla galibiyette büyük rol üstlenirken, takım arkadaşı Kaun, maçı 13 sayıyla tamamladı. Fildişi Sahili'nde ise ''göze çarpan'' isim 16 sayıyla oynayan Edi oldu.

"RUSYA İLE KATILDIĞIM SON TURNUVA"

Fildişi Sahili'ni yenen Rusya'nın antrenörü David Blatt, bu şampiyonanın Rusya ile katıldığı son turnuva olduğunu, bu nedenle kendisi için büyük önem taşıdığını söyledi.

Blatt, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, rakip takımın antrenörü Dessarzin'i kutladı. Dessarzin'in takımıyla çok iyi bir iş başardığını belirten Blatt, ''Klas ve basketbol hakkında çok iyi bilgisi olan bir antrenör ve takımı bugün çok iyi oynadı'' dedi.

Maç sonunda duygusal bir konuşma yapan Blatt, ''Bu Rusya ile katıldığım son turnuva, o nedenle benim için önemi büyük. Mücadeleyi bırakmayan oyuncularımla gurur duyuyorum. Takımımız eskisi kadar güçlü değil. Asıl oyuncularımızdan çoğu burada değil. Buradakilerin en iyisi de sakatlığı nedeniyle oynayamıyor. Oyuncularımla mücadelelerinden dolayı gurur duyuyorum. Madalya kazanacak bir takımımız yok, ama savaşacak ve evde izleyenleri gururlandıracak bir takımımız var. Bence bu şampiyona olimpiyatlardan daha iyi. Çünkü daha fazla takım ve daha fazla tarz var. Gelmeyen oyuncularımız adına üzülüyorum, çok şey kaçırdılar. Turnuvanın geri kalanında da elimizden geldiğince mücadele etmeye devam edeceğiz. Burada mükemmel bir ortam var. Türkiye'nin ev sahipliği mükemmel'' diye konuştu.

Rus oyuncu Timofey Mozgov da kendileri için zorlu bir karşılaşma olduğunu belirterek, ''Bu karşılaşma için hazırdık ve bugün çok iyi bir takım oyunu ortaya koyduk'' diye konuştu.

Fildişi Sahili Antrenörü Randoald Dessarzin ise gerçekten zorlu bir mücadele olduğunu ifade ederek, ''Oyunun bazı bölümlerinde sorunlarımızı çözmüş olsak da galibiyet elde edemedik. Aslında maçın sonunda kazanma fırsatını yakaladık. Rusya serbest atış çizgisinden hiç kaçırmayarak bu şansı elimizden aldı. Bugün Rusya'ya çok fazla ikinci atış şansı verdik. Bu da savunmada iki kat daha fazla yorulmamıza neden oldu. Buna ek olarak üç sayı çizgisinin gerisinde yüzde 14 gibi oranla oynamamız tatminkar değil'' ifadelerini kullandı.

Fildişi Sahili oyuncusu Brice Assie ise zor geçen maçta bir ara Rusya'nın farkı bayağı açmasına rağmen geri dönmeyi başardıklarını, ancak fırsatlar geçmesine rağmen maçı kazanamadıklarını söyledi.

[% Basketbol?1228809 %]

Sayfa Yükleniyor...