Amerika bildiğiniz gibi...

Yıldızlar topluluğu Amerika, İran'ı 88-51 yenmeyi başardı.

NTV Spor 01.09.2010 - 20:41
Amerika bildiğiniz gibi...

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda kamuoyunun merakla beklediği maçta ABD, İran'ı 37 sayı farkla 88-51 yendi.ABD'nin tutuk başladığı maçın ilk dakikalarında Kamrany ile üçlük bulan İran, 3. dakikada 5-3 öne geçti. İran, bu üstünlüğü rakibine çabuk kaptırdı ve ABD, oyuncu değişiklikleriyle temposunu arttırmaya çalıştı. Durant ile skorer oynayan ABD, diğer oyuncuların da katkı sağlamasıyla rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi. İran'ın 6, ABD'nin 7 top kaybı yaptığı maçın ilk yarısında tempo artmadı. 1. periyot böylece 19-13 ABD üstünlüğüyle tamamlandı.Mücadelenin 2. periyodunda top kayıplarını azaltan ABD, Love ile pota altında etkili oldu. Bu oyuncuyla üst üste 9 sayı üreten ABD, 15. dakika içinde farkı 14 sayıya (33-19) çıkardı. İran Kazemi ve Ehadadi ile etkili olup, alan savunması yaparak rakibini durdurmaya çalıştı. Ancak bunda başarılı olamayınca ABD, ilk yarıyı 42-28 önde kapadı.

İran, ikinci yarıya da top kayıplarıyla başladı. Rose ile skor üreten ABD, 23. dakikada farkı 22 sayıya (50-28) çıkardı. Ancak kötü hücum etmeye başlayan ABD, sonraki 4 dakikada sadece 4 sayı bulabildi ve 27. dakikayı da 54-34, bu çeyreği de 62-39 önde geçti.Son periyotta İran, hızlı şut tercihi yapınca dış atışlarda düşük yüzdede kaldı. Maç boyunca rakiplerinin top kayıplarını hızlı hücumlarla değerlendiren ABD, son periyotta farkı giderek daha da açtı ve mücadeleyi 37 sayı farkla 88-51
kazanarak, grubundaki 4. galibiyetini elde etti.İran, maç boyunca 25 top kaybı yaptı ve ABD, bu şekilde 23 sayı üretti. Boyalı alandan da 44 sayı bulan ABD, takım halinde 19 asist yaparken, İran 5 asistte kaldı.Bu arada İran 21 üç sayılık atışın sadece 3'ünü baskete çevirirken, yüzde 14'lük bir oran tutturdu.

"BREZİLYA KARŞISINDAKİ HATALARI YAPMADIK"
B Grubu'nda İran'ı yenen ve galibiyet serisini sürdüren ABD'nin antrenörü Mike Krzyzewski, Brezilya karşısında yaptıkları hataları İran karşısında göstermediklerini söyledi.

ABD'li çalıştırıcı, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, İran ile iyi bir maç yaptıklarını belirterek, ''Onlara saygı duyduk. 10 günde çok farklı ülkelerle oynadık ve artık yorulduk'' dedi.

Zaman zaman yaşadıkları performans düşüklüğü nedeniyle insanların kendilerini yargılamak istediğini anlatan Krzyzewski, ''Yeniden bir yükselişe geçeceğiz. Bugün hiç korkumuz yoktu. Çünkü İran'ın basketboluna saygı duyduk ve sadece bunun için buradayız. İran'dan iyi dostlarım var ve onların hepsi iyi insanlar. Politikaya gerek yok'' diye konuştu.

Bazı oyuncuların yorgunluğu nedeniyle değişikliklere gittiklerini kaydeden tecrübeli antrenör, ''Oyuncularım artık rahatlamalı. Yoğun bir dönem geçirdik. Odom ve Chandler iyi ribaunt alan oyuncular ve içerden iyiler. Ancak dışardan oynarlarsa sorun yaşıyorlar. Hazırlıklarımızı 4 günde 3 maç oynamak üzerine kurmuştuk. Burada çok sayıda maç yapacaktık. Planlamamız doğruydu'' dedi.

İran karşısında az sayı atmalarından üzüntü duymadığını vurgulayan Krzyzewski, ''İkinci yarı daha iyiydik. Her maç 100 sayının üstüne çıkamayız. Brezilya maçında oyuncularım yorulmaya başlamıştı. Bugünkü maçta dinlenme fırsatı bulduk. Oyuncularımın hepsi en iyisini yapmak için mücadele veriyor'' diyerek sözlerini tamamladı.

ABD'li oyuncu Tyson Chandler ise İran'ın güçlü bir takım olduğunu vurgulayarak, ''Onlarla oynamak iyiydi. Bana göre politikanın basketbolda yeri yok. Birbirimize saygı duyuyoruz. Bence Ehadadi de çok iyi bir oyuncu. Takımın önemli isimlerinden. Kendini geliştiriyor. Takımımızda herkes süreyi paylaşıyor. Aramızda bu konuda sorun yok'' diye konuştu.

MATİC: İLK 7 DAKİKA İYİYDİK
İran Antrenörü Veselin Matic ise ABD karşısında ilk 7 dakika iyi oynadıklarını, ancak sonraki dakikalarda hatalar yaptıklarını söyledi.

Turnuvanın en iyi takımına karşı oynadıklarını kaydeden Matic, ''Aradaki sayı farkı normal. 25 top kaybı yaptık. Brezilya maçı bize ABD'ye karşı nasıl oynamamız gerektiğini gösterdi. Sanırım üzerimizde çok baskı vardı. Politika bu işe fazla bulaşıyor. Belki ilk kez Dünya Şampiyonası'nda yer alıyoruz. Oyuncuları motive etmek zor. Ancak hepsi çok iyi savaşçı. İlk beşteki üç oyuncuyu kaybettik. Bize özel oyuncular lazım. Bunu Brezilya maçında da gördük'' diye konuştu.

İran Milli Takım Oyuncusu Mahdi Kamrany de dünyanın en iyi takımına karşı oynadığı için mutlu olduğunu belirterek, ''Onlara saygı duyuyorum. Politikayla alakamız yok. Sadece basketbol oynadık'' dedi.

Dünya Şampiyonası 2010 Fikstür ve Maç Sonuçları

[% Basketbol?1228798 %]

Sayfa Yükleniyor...