Litvanya liderliği garantiledi

D Grubu maçında Litvanya, Fransa'yı 69-55 mağlup ederek grup liderliğini garantiledi.

NTV Spor 01.09.2010 - 22:47
Litvanya liderliği garantiledi

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (D) Grubu'nda Fransa'yı 69-55 yenen Litvanya, son maçlar öncesinde grubu lider olarak tamamlamayı garantiledi.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmanın 5. dakikası 9-8 Litvanya'nın üstünlüğüyle geçildi. Daha sonra savunmada etkinliğini artıran Fransa, Mahinmi ve Batum'un sayılarıyla son 3 dakikaya 13-11 önde girdi. Bu dakikadan sonra 11-0'lık bir seri yakalayan Fransa, ilk periyodu 13 sayı farkla 24-11 önde tamamladı

İkinci periyodun başında her iki takımın da sayı üretmekte zorlanırken Fransa, 15. dakikada 15 sayılık farka ulaştı: 29-14. Bu dakikadan sonra Litvanya, 10-0'lık bir seriyle aradaki farkı 5 sayıya (29-24) kadar indirmesine rağmen, devre Fransa'nın 30-24 üstünlüğüyle sona erdi.

Üçüncü periyoda Kleiza'nın etkili oyunuyla başlayan Litvanya, 22. dakika içinde beraberliği yakaladı: 30-30. Pocius'un 3 sayılık basketiyle 24. dakikada 35-33 öne geçen Litvanya, 27. dakika içinde Maciulis'in faul atışlarından bulduğu sayılarla 13 sayılık farka ulaştı: 50-37. Litvanya, üçüncü periyodu 52-41 üstün tamamladı.

Son periyoda 3 sayılık basketlerle başlayan Litvanya, 33. dakika içinde aradaki farkı 17 sayıya çıkardı: 58-41. Son bölümleri çekişmeli geçen müsabakada aradaki farkı korumayı başaran Litvanya, maçın son 3 dakikasına 63-49 önde girdi. Litvanya müsabakayı da 69-55 galip tamamladı.

Karşılaşmanın en skorer ismi Litvanya'da 19 sayı atan Maciulis oldu.

Maçın sonlarına doğru Türkiye'nin Porto Riko maçını kazandığının anons edilmesi üzerine salonda (A) Milli Takım lehinde tezahürat yapıldı.

Dünya Şampiyonası 2010 Fikstür ve Maç Sonuçları 

"TURNUVA İÇİN İYİ BİR ADIM ATTIK"
Fransa'yı mağlup ederek liderliğini garantileyen Litvanya'da, antrenör Kestutis Kemzura, ''Turnuva için önemli bir adım attık ama yeterli değil'' dedi.

Kemzura, maçtan sonra yaptığı açıklamada, çok korktuğu bir maçta iyi yönetilen ve çok yetenekli oyuncuları bulunan Fransa karşısında kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Oyunun başında konsantrasyon sorunu yaşadıklarını kaydeden Kemzura, ''Başta defans ve hücum anlamında pek varlık gösteremedik. Fransa daha iyi oynadı. Ancak ikinci periyotta kendimizi daha iyi ifade ettik. Bütün oyun boyunca mücadele ettik. Sonuçlardan mutluyum. Turnuva için önemli bir adım attık ancak yeterli değil'' dedi.

Litvanyalı oyuncu Mantas Kalnietis de yaptığı açıklamada, heyecan verici bir maç olduğunu, grupta birinci olmalarına rağmen bütün turnuva göz önüne alındığında bunun hiçbir şey olduğunu kaydetti.

FRANSA
Fransa Antrenörü Vincent Collet de Litvanya'yı tebrik ederek, rakiplerinin harika bir iş çıkardıklarını söyledi.

İlk periyodun ardından oyunun ritmini kaybettiklerini kaydeden Collet, ''Konsantrasyon problemiz oldu. İkinci çeyrek de fena sayılmazdı, skoru korumaya çalıştık. Ancak geçiş oyunlarımız zayıf kaldı ve oyun bu şekilde neticelendi'' dedi.

Fransız oyuncu Boris Diaw ise birinci periyotta iyi bir oyun ortaya koymalarına rağmen daha sonra Litvanya'nın daha iyi olduğunu ve müsabakayı kazandıklarını söyledi.

LİTVANYA - FRANSA

[% Basketbol?1228826 %]

Sayfa Yükleniyor...