Ürdün salladı ama yıkamadı

Arjantin, son dakikalara kadar zorlandığı karşılaşmada Ürdün'ü 88-79 mağlup etti.

NTV Spor 01.09.2010 - 23:12
Ürdün salladı ama yıkamadı

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (A) Grubu'nda Arjantin, Ürdün'ü 88-79 yendi.

Karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren oyuna ağırlığını koyan Arjantin, Gonzalez, Delfino ve Scola'nın sayılarıyla 4. dakika içinde 15-4'lük skorla farkı çift haneli sayılara taşıdı. Pota altında Scola ve Gonzalez'i çok etkili kullanan Arjantin, üstünlüğünü sürdürdü ve 7. dakikasına 24-13 önde girdiği çeyreği, 35-19 üstün geçti.

Skor açısından oldukça kısır başlayan 2. çeyrekte, Delfino ile 3 sayılık basketler üretmeye devam eden Arjantin, Quinteros'un da skora katkısıyla 14. dakikaya 41-24 önde girdi. Rakip savunmayı özellikle Scola ile aşan Arjantin, Wright'ın sayılarına rağmen aradaki farkı korudu ve 17. dakikaya 46-28 üstün girdi. Ürdün, Abbas'ın pota altındaki etkili oyunuyla farkı biraz olsun azaltsa da devre 49-37 Arjantin lehine tamamlandı.

3. periyoda üst üste 3 sayılık basketlerle başlayan Ürdün, Wright-Alkhas ikilisin sayılarıyla 9-0'lık seri yakalayarak, 22. dakikada farkı 3 sayıya (49-46) kadar indirdi. Scola ile bu çeyrekteki ilk sayılarını bulan Arjantin, bu oyuncunun yanı sıra Cequeira ve Juan Gutierrez'in de katkı vermesiyle 26. dakikada farkı yeniden 12 sayıya çıkardı: (61-49). Wright-Idais ikilisinin sayılarıyla 6-0'lık seri bulan Ürdün, 29. dakikada 61-55'lik skorla farkı 6 sayıya kadar indirse de, Arjantin, çeyreği aynı skorla üstün geçti.

Ürdün, 4. periyodun ilk dakikası içinde Daghles'in basketiyle farkı 4 sayıya (61-57) indirirken, Delfino ve Leonarda Gutierrez ile 3 sayılık basketler bulan Arjantin, 32. dakika içinde farkı yeniden çift haneli sayılara taşıdı: (67-57). Ürdün, Wright, Abbas ve Idais üçlüsünün sayılarıyla 10-4'lük bir seri daha buldu ve 34. dakika içinde farkı yeniden 4 sayıya (71-67) düşürdü. Scola'nın basketinin ardından kazanılan sportmenlik dışı faulden doğan atışları Quinteros ile sayıya çeviren Arjantin, 35. dakikayı 75-69 üstün geçti. Rakibinin baskılı savunmasını Delfino'nun 3 sayılık basketleriyle aşan Arjantin, savunmasında açıklar vermeye devam edince, 37. dakikada fark bir kez daha 5 sayıya indi: (80-75). Scola'nın skorer oyunuyla farkın daha da kapanmasına izin vermeyen Arjantin, son dakikasına 84-77 önde girdiği karşılaşmadan 88-79 galip ayrıldı.

Dünya Şampiyonası 2010 Fikstür ve Maç Sonuçları

"ARJANTİN HARİKA OYNADI"
Arjantin'e yenilen Ürdün Milli Takımı'nın antrenörü Mario Palma, rakiplerinin harika bir oyun çıkardığını söyledi.

Palma, 88-79 yenildikleri Arjantin maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, bugünkü maçı kaybettikleri için çok üzgün olduğunu belirtti.

Maçın ilk 10 dakikası iyi bir oyun ortaya koyamadıklarını ifade eden Palma, ''Devamında oyuna iyi tutunduk ama ilk 10 dakika bizim için şanslı değildi. Bunun nedenlerini 3 gündür söylüyorum. Ülkemizde sorunlar var ve biz iyi bir hazırlık yapamadık. Angola, Avustralya ve Sırbistan'a da yenildik. Avustralya'ya ucu ucuna yenildik. Angola maçındaki hakem hataları bizi bitirdi. O hakem bugün yine maçta vardı. Kısa boylu olan hakem oydu. Bunun yanında Arjantin harika bir oyun çıkardı'' diye konuştu.

Ürdün Milli Takım Oyuncusu Zaid Alkhas ise maça çok iyi bir başlangıç yapamadıklarını, Arjantin'in de dünyanın en iyi takımı olduğunu söyledi.

Yarın Almanya ile oynayacaklarını anımsatan Alkhas, bu maçta çok iyi bir oyun sergilemeyi düşündüklerini, belki de yarın birşeylerin değişebileceğini sözlerine ekledi.

Arjantin Milli Takım Antrenörü Sergio Hernandez de Mario Palma ve Ürdün takımını kendilerine karşı gösterdikleri performanstan dolayı kutladı.

Dünyanın en iyi takımı olarak Ürdün'ün karşısında yer aldıklarını dile getiren Hernandez, ''Bize karşı ne kadar iyi oynadıklarını gördünüz. Bugün varımızı yoğumuzu ortaya koyduk. Daha iyi oynayamazdık. Buna rağmen Ürdün yakın bir skor elde etti'' diye konuştu.

Hernandez, bir soru üzerine de ilk 4 maçta sergiledikleri oyunun kendilerini şampiyon yapacağına inanmadığını kaydetti.

Şampiyonluk için çok daha fazlasını ortaya koymaları gerektiğine dikkati çeken Hernandez, Türkiye'nin de finallerde karşısında çok daha iyi bir Arjantin göreceğini iddia etti.

Arjantin Milli Takımı Oyuncusu Luis Cequeira ise maçın ilk 10 dakikasında iyi bir oyun çıkardıklarını, daha sonra alan savunmasına ağırlık verdiklerini anlattı.

Zaman zaman Ürdün'ün alan savunmasını kırdığını dile getiren Cequeira, Ürdün'ün karşılarında iyi bir oyun çıkarmasına rağmen maçı kendilerinin kazandığını sözlerine ekledi.

ARJANTİN - ÜRDÜN

[% Basketbol?1228782 %]

Sayfa Yükleniyor...