Slovenya Brezilya'yı devirdi

B Grubu maçında Slovenya, Brezilya'yı yenerek gruptan çıkmayı garantiledi.

NTV Spor 01.09.2010 - 23:27
Slovenya Brezilya'yı devirdi

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası (B) Grubu'nda yapılan maçta Slovenya, Brezilya'yı 80-77 yendi.

Karşılaşmanın ilk periyodunda pota altından Brezec, Vidmar ve Dragic ile sayılar bulan Slovenya, 1. periyodu 20-18 önde geçti.

İkinci periyotta iyi savunma yapan Slovenya, rakibine 5 dakika 23 saniye sayı attırmadı. Becirovic ve Brezec'in basketleriyle 5 dakikada 14-0'lık bir seri yakalayan Slovenler, 15. dakikada farkı 16 sayıya (34-18) çıkardı. Bu dakikadan sonra Brezilya Splitter ile arka arkaya sayılar bulan Brezilya'nın farkı azaltmasına izin vermeyen Slovenya, ilk yarıyı da 44-30 önde tamamladı.

Üçüncü periyodun başında 21. dakika içinde Slovenler, Lakovic'in 3 sayılık basketiyle farkı 17 sayıya kadar (47-30) çıkardı. Bu dakikadan sonra Huertas, Giovannoni ve Splitter ile 8-0'lık seri yakalayan Brezilya, periyodun bitimine 4 dakika 38 saniye kala Garcia'nın basketiyle farkı 8 sayıya (56-48) indirdi. Ancak Dragic, Nachbar ve Slokar ile sayılar üreten Slovenya, son periyoda da 67-51 önde girdi.

Son periyotta 31. dakika içinde Lakovic'in 3 sayılık basketiyle farkı 17 sayıya (70-53) çıkaran Slovenler, bu dakikadan sonra yaklaşık 5 dakika sayı üretemeyince, Brezilya farkı kapattı. Son periyotta Machado ile arka arkaya 3 sayılık basketler bulan Brezilya, 15-0'lık bir seriyle bitime 4 dakika 20 saniye kala Splitter'in basketiyle farkı 2 sayıya (70-68) kadar indirdi. Ancak Lakovic ile arka arkaya 2 tane 3 sayılık basket bulan Slovenler, maçın bitimine 2 dakika 32 saniye kala farkı 8 sayıya (76-68) çıkardı ve son dakikalarda Brezilya Machado'nun çabalarına karşın karşılaşmadan 80-77 galip ayrıldı.

Dünya Şampiyonası 2010 Fikstür ve Maç Sonuçları

"ALAN SAVUNMAMIZ ÇOK İYİYDİ"
Brezilya'yı 80-77 yenen Slovenya'nın başantrenörü Mehmed Becirovic, güçlü rakiplerini mağlup ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Becirovic, maçtan sonra yaptığı basın toplantısında, oyuncuların gösterdikleri performanstan genel olarak memnun olduğunu belirterek, ''Özellikle alan savunmasında oldukça iyiydik. Belki çok top kaybı yaptık, ama genel itibariyle kazanmayı hak ettik. Brezilya gibi güçlü bir takım karşısında kazandığımız için mutluyum'' dedi.

Becirovic, bundan sonraki maçlarda top kayıplarını da azaltacaklarını söyledi.

Slovenya Milli Takımı oyuncusu Jaka Lakovic ise maça iyi başlayamadıklarını, ilk periyottan sonra yavaş yavaş takım gibi oynamaya başladıklarını ifade ederek, ''Son periyoda kadar çok agresif sayılmazdık. Brezilya'nın geri dönme şansı vardı. Çünkü çok iyi bir takım. Son periyotta işimizi zorlaştırdılar, ama son 5 dakikada yaptığımız savunmayla kazanmayı bildik'' diye konuştu.

MAGNANO: OYUNA İYİ BAŞLAMADIK
Brezilya Milli Takımı Başantrenörü Ruben Magnano, Slovenya gibi güçlü bir takım karşısında oyuna iyi başlayamayınca işlerinin zor olduğunu ve kaybettiklerini ifade etti.

Maç kaybetmenin basketbolun bir parçası olduğunu vurgulayan Magnano, ''Burada takılıp kalmayacağız, ileriye bakacağız. Ağlayacak zamanımız yok. Şu anda 3. sıradayız. Bu maçtan dersler çıkarıp, Hırvatistan maçına hazırlanacağız'' diye konuştu.

Brezilya Milli Takımı'nın oyuncusu Marcelo Machado ise mükemmel bir takıma karşı oynadıklarını belirterek, ''Rakibimizin çok yetenekli oyuncuları var. İyi oynadılar ve kazandılar. Hırvatistan ile yarın çok zor bir maça çıkacağız, ancak kazanmak için her şeyi yapacağız'' dedi.

BREZİLYA - SLOVENYA

[% Basketbol?1228797 %]

Sayfa Yükleniyor...