1 Mayıs özel ve kamu bankaları açık mı, kapalı mı? Bugün bankalar çalışıyor mu, tatil mi?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün yeni ayın ilk günü olması sebebiyle gözler bankalara çevrildi. Özellikle maaşlarını normal şartlarda yeni ayda olan vatandaşlar, ödemelerin hesaplara geçip geçmeyeceğini merak ediyor. Vatandaşlar, internet bankacılığı ve mobil bankacılık ile yapamadığı işlemleri banka şubeleri aracılığıyla gerçekleştirebiliyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde okullar, üniversiteler, sağlık kurumları ve diğer kamu kuruluşları kapalı olacak. Peki 1 Mayıs bankalar açık mı, kapalı mı? İşte, bankaların çalışma durumu…

Haber Merkezi - NTV Spor 01.05.2024 - 10:45
Son Güncelleme: 01.05.2024 - 10:45
1 Mayıs özel ve kamu bankaları açık mı, kapalı mı? Bugün bankalar çalışıyor mu, tatil mi?

1 Mayıs’ın hafta içine denk gelmesi sebebiyle gözler bankalara çevrildi. Bankalar cumartesi ve pazar günleri faaliyetlerine ara veriyor. Hafta içi çalışma durumlarında ise genellikle bankalar öğle molasını 12.30 ve 13.30 saatleri arasında yapar. Özellikle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yeni ayın ilk günü olduğu için gözler maaş ve diğer ödemelere çevrildi. Maaşlarını yeni ayın ilk gününde alanlar bankaların çalışıp çalışmadığını merak ediyor. Bankaların kapalı olduğu tarihlerde Borsa İstanbul’da benzer şekilde faaliyetlerine ara veriyor. Peki Bugün (1 Mayıs) bankalar açık mı, kapalı mı? İşte, bankaların çalışma bilgisi…

?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde bankalar kapalı olacak. Resmi tatil günlerinden olan 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos ve 29 Ekim’de bankalar kapalı oluyor. Benzer şekilde dini bayramlardan olan Ramazan ve Kurban Bayramı’nda da bankalar çalışmayacak. 2 Mayıs Perşembe günü bankalar, müşterilerine şubeleri üzerinden hizmet vermeye devam edecek. Bugün kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar da hizmet vermeyecek.

BUGÜN HAVALE VE EFT YAPILABİLİR Mİ?

Resmi tatil günlerinde havale işlemleri aynı bankalar aracılığıyla yapıldığı için gerçekleştirilebiliyor. Ancak EFT farklı bankalar arasında olduğundan normal çalışma saatleri içinde gerçekleştirilebiliyor. Banka kullanıcıları FAST aracılığıyla 7/24 para transferi yapabilirler.

EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ BORSA KAPALI OLACAK

Borsada alım ve satım işlemi başta olmak üzere diğer işlemleri yapacaklar, Borsa İstanbul’un açık olup olmadığını tartışıyor.

1 Mayıs Çarşamba günü olduğundan borsada işlem yapılmayacak. Borsa faaliyetleri tekrar 2 Mayıs Perşembe günü kaldığı yerden devam edecek.

1 MAYIS HANGİ İŞLETMELER KAPALI?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde okullar, üniversiteler, bankalar, noterler, kargo firmaları, muhtarlıklar, valilikler, belediyeler kapalı olacak. Benzer şekilde sağlık kurumlarından olan eczaneler nöbet sistemine uygun çalışırken hastanelerin acil servisleri dışındaki bölümleriyla beraber Aile Sağlığı Merkezi kapapı olacak.

Sayfa Yükleniyor...