1 Mayıs sağlık ocakları, hastaneler ve eczaneler açık mı, kapalı mı? Bugün sağlık kurumları çalışıyor mu?

1 Mayıs Çarşamba günü hastane, eczane, sağlık ocağı gibi kurumların çalışma durumu merak ediliyor. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü yurt genelinde düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Kamu kurumları faaliyetlerine ara verirken valilik, belediye, muhtarlık ve kaymakamlıklar kapalı olacak. Özellikle eczanelerden ilaç temin edecekler ise nöbetçi eczane olup olmadığını araştırıyor. Emek ve Dayanışma Günü’nde hastanelerin acil servisleri açık olacak. Peki Bugün sağlık ocakları, hastaneler ve eczaneler açık mı, kapalı mı? İşte, çalışma durumuna ilişkin detaylar…

Haber Merkezi - NTV Spor 01.05.2024 - 10:35
Son Güncelleme: 01.05.2024 - 10:35
1 Mayıs sağlık ocakları, hastaneler ve eczaneler açık mı, kapalı mı? Bugün sağlık kurumları çalışıyor mu?

Resmi tatil günlerinde eczanelerden ilaç temin edecekler veya sağlık ocakları aracılığıyla ilaç yazdıracak hastalar çalışma durumunu gündemine aldı. Hastanelerin acil servisleri, resmi tatil günlerinde de çalışmaya devam ediyor. Resmi ve dini bayram günlerinde sağlık kurumlarının çalışma durumları farklılık gösterebiliyor. Benzer şekilde bugün bankalar, noterler, kargo firmaları çalışmayacak. Sağlık kurumlarından olan eczaneler, resmi tatil günlerinde nöbet sistemine uygun olarak çalışmaya devam ediyor. Sağlık ocakları veya bilinen diğer adıyla Aile Hekimlikleri ise normal şartlarda randevuya göre çalışıyor. Peki Bugün sağlık ocakları, eczaneler ve hastaneler açık mı, kapalı mı? İşte, 1 Mayıs Sağlık kurumlarının çalışma durumu….

, KAPALI MI?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde bu yıl Çarşamba gününe denk geliyor. Çarşamba günü Türkiye genelindeki eczaneler nöbet sistemine uygun olarak çalışacak. Nöbetçi olmayan eczaneler ise kapalı olacak.

Yaşadıkları il ve ilçelerdeki nöbetçi eczaneleri sorgulamak isteyen vatandaşlar ise Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Nöbetçi Eczane Sorgulama” aracılığıyla 1 Mayıs’ta açık olan eczaneleri sorgulayabilir.

e-Devlet’e T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yapan adaylar sağ üst bölümde bulunan arama çubuğuna “ Nöbetçi Eczane Sorgulama” yazarak il ve tarih seçerek sorgulama yapabilir.

BUGÜN SAĞLIK OCAKLARI ÇALIŞIYOR MU?

Sağlık Ocakları veya bilinen diğer adıyla Aile Sağlığı Merkezleri resmi tatil günlerinde kapalı oluyor. Randevu sistemiyle çalışan Aile hekimleri de bugün çalışmıyor. 1 Ocak, 23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 15 Temmuz, 30 Ağustos ve 29 Ekim gibi resmi tatil günlerinin tamamında sağlık ocakları kapalı olacak.

1 MAYIS HASTANELER AÇIK MI?

Resmi tatil günlerinde hastanelerin acil servisleri hizmet vermeye devam ediyor. Özel hastanelerde bazı servisler resmi tatil sebebiyle çalışmıyor. Bu durumda vatandaşlar gidecekleri hastanelerin iletişim bilgileri üzerinden çalışma durumu sorgulayabilir.

1 MAYIS HANGİ KURUMLAR KAPALI?

Okullar

Kaymakamlıklar

Noterler

Valilikler

Belediyeler

Bankalar

Borsa

Eczane

Hastaneler

Aile Sağlığı Merkezleri

Sayfa Yükleniyor...