Marmaris'te yelken sporu ile geçen yıl haziran ayında tanışan engelli Hüseyin Akbulut, bu spora başladıktan 4 ay sonra Türkiye Paralimpik Yelken Milli Takımı kampına çağrıldı. Ekim 2012'de Mersin'de yapılan milli takım kampına katılan Akbulut, şimdi gelecek ay Yunanistan'da yapılacak "Atina Eurolmyp Yelken Haftası" yarışlarında Türkiye adına yarışmayı hayal ediyor.
Marmaris Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi'nde görev yapan ve kolundan engelli olan 25 yaşındaki Hüseyin Akbulut, geçen yıl haziran ayında başlatılan "Paralimpik Yelken Projesi" kapsamında yelken sporuyla tanıştı. Akbulut, yaklaşık 4 aylık yoğun bir çalışmanın ardından Türkiye Paralimpik Yelken Milli Takımı kampına çağrıldı.
Mersin'de 1-7 Ekim 2012 tarihlerinde yapılan milli takım kampına katılan Akbulut, kampın ardından şimdi önümüzdeki günlerde açıklanacak milli takım kadrosunda yer almayı ve Türkiye adına yarışabilmeyi hayal ediyor.
Engelli sporcunun antrenörü Volkan Hatunoğlu, "Paralimpik Yelken Projesi" kapsamında geçen yıl haziran ayında kendilerine başvuran Hüseyin Akbulut'un yelken sporuyla ilgili temel bilgileri aldığını söyledi.
Akbulut'un kısa sürede elde ettiği gelişim üzerine spora başladıktan 4 ay sonra milli takım kampına çağrıldığını belirten Hatunoğlu, sporcusunun katıldığı ve engelsiz rakiplerine karşı mücadele ettiği yelken yarışlarında güzel dereceler elde ederek diğer engellilere örnek olduğunu vurguladı.
Hedeflerinin 2016'da Brezilya'da düzenlenecek Paralimpik Oyunları olduğuna işaret eden Hatunoğlu, "Engelli olimpiyatlarına katılarak Türkiye'de bir ilki başarmak istiyoruz. Çalışmalarımız yaz kış devam ediyor. 5-10 Mart tarihlerinde Yunanistan'da gerçekleştirilecek "Atina Eurolmyp Yelken Haftası" yarışlarında ülkemizi temsil etmek istiyoruz. Bu konuda sponsorluk desteği alabilmek için araştırmalarımız da devam ediyor" dedi.
Hüseyin Akbulut'un ekipman ve malzemeye ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Hatunoğlu, sporculara ve paralimpizme destek veren tüm kurum ve kuruluşlardan destek beklediklerini dile getirdi.
Henüz önemli bir destek alamadıklarını vurgulayan Hatunoğlu, "Yelken, bir doğa sporu olduğu için maliyeti yüksek. Bu maliyetlerin karşılanması için mutlaka yerel yönetimlerin ve kuruluşların desteğine ihtiyaç var. Haziranda yola çıktığımızda bazı sözler verilmişti. Bu sözler üzerine bu projeyi hayata geçirdik. Önümüzdeki yarışlar için bütçemizi oluşturamazsak, Türkiye'yi yurt dışında temsil edebilmek için bankalara kredi başvurusunda bulunacağız" diye konuştu.
Türkiye'de lisanslı 24 paralimpik yelken sporcusunun bulunduğunu bildiren Hatunoğlu, Marmaris'in pozisyonu ve ilçede bulunan dünyaca tanınmış eğitmenler sayesinde sporcusunun rakiplerine göre bir adım önde olduğunu belirtti.
HOCALARIN HOCASINDAN DESTEK
Çok sayıda yelken eğitmeni yetiştirmesi nedeniyle Türk yelkenciliğinde "Hocaların hocası" olarak anılan Cumhur Gökova da Hüseyin Akbulut'a destek veriyor. Teknesiyle Akbulut'un antrenman yapmasına yardımcı olan Gökova, engelli sporcunun azmi ve yelken sevgisini gördükten sonra elinden gelen desteği vermeye başladığını söyledi.
Kısa bir süre önce Gökova Yat Kulübü'nü açtıklarına değinen Gökova, "Bu kulübün amacı, Hüseyin gibi kardeşlerimize yardımcı olarak önlerini açmak. Hüseyin'i kısa zaman sonra engelli kardeşlerimizin eğitmeni olarak görmek istiyoruz. Bizler gittikten sonra çarkın dönmesine yardımcı olacağına inanıyorum. Diğer engellilere örnek olduğu için kendisiyle gurur duyuyoruz" diye konuştu.
SİGARAYI BIRAKTI, KENDİNE GÜVENİ ARTTI
Brezilya'nın Rio kentinde yapılacak olan olimpiyatlara katılarak derece elde etmek istediğini ifade eden Hüseyin Akbulut, "Yelkene başlamadan önce de sporla ilgileniyordum, ama bu kadar profesyonel anlamda yapmıyordum. Yelkenin bana getirdiği en önemli artılar sigarayı bırakmam ve kendime olan güvenimin artması oldu. Ayrıca benim gibi engelli olan bireylerin denizle tanışmalarına vesile olmak istiyorum. Onların da bir şeyler başarmalarını sağlamak istiyorum" dedi.