Almanya'da 1 ve 2. Lig kulüplerinden oluşan Kulüpler Birliği geçtiğimiz Mayıs ayında, gol çizgisi teknolojisi için oylama yapmış, 1. Lig kulüplerinin dokuzu ve 2. Lig kulüplerinin büyük bir bölümü oylamada hayır oyu kullandığı için teknolojiyi uygulama isteği reddedilmişti. Ancak daha sonra Mayıs ayında Bayern Münih ile Dortmund arasında oynanan Almanya Kupası finalinde Dortmund'un nizami bir golü çizgiyi geçmediği gerekçesi ile sayılmayınca bundan yarar sağlamış olmasına rağmen DFL'e başvuran Bayern Münih, oylamanın yalnızca 1. Lig kulüpleri arasında yapılması önerisini getirdi. Daha önce Kiessling'in dışarıdan içeri giren topunun gol sayılmasını finaldeki olay da eklenince DFL bu öneriyi kabul ederek kulüpleri yeni bir toplantıya çağırdı.
Almanya Futbol Ligi'nin (DFL) Frankfurt'taki merkezindeki Kulüpler Birliği toplantısında yapılan ve yalnızca 18 Bundesliga kulübünün katıldığı oylamada 3 oya karşı 15 oyla gerekli olan 3'te 2 çoğunluk sağlanarak gol çizgisi teknolojisinin gelecek sezondan itibaren uygulanmasına karar verildi.
Kulüpler teknoloji seçiminde ise Dünya Kupası'nda kullanılan ve Alman teknolojisi olan GoalControl yerine uzun yıllardır tenis müsabakalarında ve bir süredir Premier Lig'de kullanılmakta olan İngiliz Şahin Gözü Sistemi'nin (Hawk Eye Ssystem) kullanılmasına karar verdiler.
Daha önce üzerinde durulan topta çip sistemi ise DFL yönetimince kabul görmemiş kulüplere yalnızca kamera için oylama yapılacağı bildirilmişti. Alman Kulüpler Birliği, 36 takımdan oluştuğu için 2. Lig kulüpleri de 1.Lig'in lehte karar vermesi sonrası prosedür gereği şeklen oy kullanarak statünün gereğini yerine getirdiler.
Hawk Eye System teknolojisi stadyum başına 125.000 Euro'ya mal olurken montaj ve bakım çalışmaları nedeniyle bu rakamın 150.000 Euro'ya çıkması bekleniyor.