Salihli Belediyesi ve Salihli Belediyespor tarafından Zafer Keskiner Şehir Tiyatro Salonu'nda düzenlenen "Sporda Şiddet ve Tribün Terörü" paneline konuşmacı olarak katılan Buruk, futboldaki şiddetin önlenmesi konusunda kulüp yöneticilerine büyük iş düştüğünü söyledi.
Maç sırasında sporcular arasında yaşanan gerginliğin müsabaka sonrasına yansımadığını belirten Buruk, şöyle konuştu:
"İşte komik olan bu zaten. Maç bitiyor hemen oyuncular birbirine gidiyor 'kardeşim kusura bakma' diyor. Diğeri de 'ben de orada öyle yapmıştım' diyerek böylece gönüllerini alıyorlar."
Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Beşiktaş-Fenerbahçe maçında yaşanan gerginliğe değinen Buruk, bu gibi önemli karşılaşmalarda futbolculara önemli görevler düştüğüne işaret etti.
Oyuncuların mutlaka kendilerini sorgulaması gerektiğini vurgulayan Buruk, "Geçen hafta Beşiktaş-Fenerbahçe kupa maçında gördük, futbolcuların niyetleri o kadar kötüydü ki bütün maçı aksiyon filmi haline getirdiler. Vurmalar itmeler ve kendini yere atmalar her şey vardı maçın içerisinde. Orada gerçekten hakemin ve taraftarın işi çok zor." ifadelerini kullandı.
Seramiksan Kadın Voleybol Takımı Antrenörü Mustafa Suphi Doğancı da son dönemde kazanma ve kaybetme olayının fazla kıymetli hale geldiğini belirtti.
Doğancı, şunları kaydetti:
"Fazla maç kazanma isteği olan birisi kaybedince ve bunu da kullanmak istediği zaman işler değişiyor. Bu silsile şekilde antrenör, oyuncu ve taraftara kadar gidiyor. Bir antrenör veya tek bir oyuncu tribünü galeyana getirmeyi başarabilir. Oyunu oynayan grubun antrenör ve yöneticilerin kesinlikle buna yeltenmemesi lazım. Bence voleybolda da son dönemde buna gidiş var. Çünkü maç kazanmak ve kaybetmek fazla kıymetli hale geldi. Bulunduğumuz liglerin zorluk derecesi yükseldi. O yüzden herkes elinde ne varsa kullanmaya çalışıyor. Kısa vadede getirisi var ama uzun vadede çok fazla götürüsü oluyor."