15 Temmuz (bugün) resmi tatil mi? 15 Temmuz Pazartesi bankalar, noterler, eczaneler, hastaneler ve sağlık ocakları açık mı, kapalı mı?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bu yıl Pazartesi gününe denk geliyor. Haftanın ilk gününde farklı illerde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Özellikle cumartesi ve pazar gününden sonra resmi kurumlarda işi olan vatandaşlar ise resmi tatil olup olmadığını merak ediyor. Resmi tatil günlerinde belediyeler, valilikler, kaymakamlıklar, muhtarlıklar başta olmak üzere tüm kamu kurumları kapalı oluyor. Vatandaşlar ise banka, noter, eczane, hastane ve sağlık ocaklarının çalışma durumunu merak ediyor. Peki Bugün bankalar, noterler, eczaneler, hastaneler ve sağlık ocakları açık mı, kapalı mı? 15 Temmuz resmi tatil mi? İşte, merak edilen soruların yanıtları…

Haber Merkezi - NTV Spor 15.07.2024 - 10:00
Son Güncelleme: 15.07.2024 - 10:00
15 Temmuz (bugün) resmi tatil mi? 15 Temmuz Pazartesi bankalar, noterler, eczaneler, hastaneler ve sağlık ocakları açık mı, kapalı mı?

Resmi tatil günlerinde belediyeler, valilikler, kaymakamlıklar, muhtarlar, noterler ve diğer birçok kamu kurumu vatandaşlara hizmet vermiyor. ise bankaların çalışma durumuna göre hareket ettiğinden resmi tatil günleri kapalı oluyor. 15 Temmuz bu yıl Pazartesi gününe denk gelirken gözler özel ve kamu kurumu işletmelerine çevrildi. 2016 yılında hain darbe girişiminin 8. yılında hayatını kaybedenler çeşitli etkinliklerle anılacak. 15 Temmuz sebebiyle bazı işletmeler faaliyetlerine ara verecek. Peki 15 Temmuz resmi tatil mi? İşte, kapalı olacak işletmeler…

?

Kültürel, dini ve milli öneme sahip günler resmi tatil olarak kutlanıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 2024 yılında Pazartesi gününe denk gelecek. 2016 yılında Resmi Gazete kararıyla birlikte 15 Temmuz resmi tatil ilan edildi.

15 TEMMUZ’DA NERELER KAPALI?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde kamu kurumlarından olan belediyeler, valilikler, noterler, kaymakamlıklar ve muhtarlıkların tamamı kapalı olacak. Bu işletmeler 16 Temmuz Salı günü hizmet vermeye devam edecek.

15 Temmuz Pazartesi günü özel ve kamu bankaları kapalı olurken hastanelerin acil servisleri dışındaki birimleri kapalı olacak. Eczaneler ise nöbet sistemine uygun olarak çalışacak. Vatandaşlar yaşadıkları şehirlerdeki nöbetçi eczaneleri e-Devlet üzerinden sorgulayabilirler.

Sağlık Ocakları veya diğer bir ifadeyle Aile Sağlığı Merkezleri’ de Pazartesi günü hizmet vermeyecek. Vatandaşlar Pazartesi gününe randevu alamayacaklar.

2024 RESMİ TATİL GÜNLERİ

1 Ocak Pazartesi: Yılbaşı

9 Nisan Salı: Ramazan Bayramı arifesi

10 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı 1. gün

11 Nisan Perşembe: Ramazan Bayramı 2. gün

12 Nisan Cuma: Ramazan Bayramı 3. gün

23 Nisan Salı: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

1 Mayıs Çarşamba: İşçi Bayramı

19 Mayıs Pazar: Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

15 Haziran Cumartesi: Kurban Bayramı arifesi

16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı 1. gün

17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı 2. gün

18 Haziran Salı: Kurban Bayramı 3. gün

19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı 4. gün

15 Temmuz Pazartesi: Demokrasi ve Milli Birlik Günü

30 Ağustos Cuma: Zafer Bayramı

29 Ekim Salı: Cumhuriyet Bayramı

Sayfa Yükleniyor...