3.000 TL Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman? Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi nasıl sorgulanır?

Emekli bayram ikramiyesi ödeme günleri için gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına çevrildi. Emekli bayram ikramiyeleri, her yıl bayram tarihinden önce hesaplara aktarılıyor. 2024 yılında emekli bayram ikramiyesi 3.000 TL’ye yükseltildi. Emekli bayram ikramiyelerinin %50 zamlanmasına ilişkin kanun teklifi ilk olarak Meclis’te kabul edildi ve ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Dul ve yetim maaşı alanlar hisse oranına göre ikramielerden yararlanabilecek. Ayrıca yaşlılık maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler ve diğer şartları sağlayanlar bayram ikramiyesi alabilecek. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı (4C) ikramiyeleri maaş ödeme günlerine göre değişecek. Peki Emekli bayram ikramiyesi 2024 ne zaman yatacak? İşte, Emekli ikramiyesi sorgulama yöntemi…

Haber Merkezi - NTV Spor 13.03.2024 - 16:31
Son Güncelleme: 13.03.2024 - 16:32
3.000 TL Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman? Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi nasıl sorgulanır?

Mart ayının ikinci haftası geride kalmaya hazırlanırken milyonlarca emeklinin beklediği gelişme yaşandı. Emekli ikramiyesi %50 artırılarak 3.000 liraya yükseltildi. Her Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere yatırılan ikramiyeleri emekliler, çeşitli ihtiyaçlarını gidermek için kullanıyor. 16 milyon emeklinin yanı sıra şehit yakınları, gaziler, şampiyon sporcular, dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık maaşı alanlara ikramiye ödemelerinden faydalanabilecek. Ramazan Bayramı bu yıl 10 Nisan tarihinde başlayacak. Emekliler ikramiyelerin yatıp yatmadığını şubelere gitmeden sorgulayabilecek. Peki 2024 Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihi ne zaman? İşte, 3.000 TL bayram ikramiyesinde son durum…

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 3.000 TL OLDU

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin merakla beklediği ikramiyelerdeki artış belli oldu. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde ödenen ikramiyelerin %50 artırılacağını duyurmuştu. Resmi Gazete’de yayınlanan bilgiye göre yeni yıl ile beraber emekli bayram ikramiyeleri 3.000 TL’ye yükseltildi.

2024 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATAR?

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri, hak sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Emekli bayram ikramiyeleri, bayram öncesinde hesaplara yatırıldığından 10 Nisan öncesinde ödemeler tamamlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan son yaptığı açıklamada ödeme programı üzerinde çalışıldığı bilgisini paylaşmıştı.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı öncesinde emekli ikramiyeleri tam olarak bayramdan 1 hafta önce ödenmeye başlandı. Bu yıl Ramazan Bayramının ilk günü 10 Nisan tarihine denk geliyor. Ödeme işlemlerinin 3 Nisan tarihi itibarıyla başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi tarih duyurulduğunda detaylar eklenecektir.

Önemli: Emekli bayram ikramiyeleri, tahsis numarasına göre hesaplara farklı tarihlerde yatırılmaktadır. Geçtiğimiz yıl önce SSK emeklileri, ardından Bağ-Kur emeklileri ve son olarak Emekli Sandığı emeklilerine ödemeler yapılmıştı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Bayram ikramiyelerinin yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyenlerin şubeye gitmesine gerek bulunmuyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından e-Devlet üzerinden hayata geçirilen uygulama ile beraber emekliler bayram ikramiyesi ve seyyanen ödeme sorgulama işlemlerini T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle beraber yapabilirler.

Ayrıca emekli maaşlarının yattıkları bankanın müşteri hizmetleri üzerinden veya mobil bankacılık aracılığıyla emekli ikramiyesi ödemeleri sorgulanabilir.

EMEKLİ İKRAMİYESİ ŞARTLARI NELER?

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı (4C) emeklilerinin yanı sıra birçok kişi bayram ikramiyesi ödemesinden yararlanacak. Emeklilerin yanı sıra en geniş kapsamlı olarak dul ve yetim maaşı ile yaşlılık maaşı alanlara ikramiye yatırılacak. Dul ve yetim maaşları hisse oranına göre ödenecek.

Örneğin %75 hisse oranına göre ödeme alanlara 2.250 lira, %50 hisse oranına göre ödeme alanlara 1.500 lira ve %25 hisse alanlara 750 lira ödeme yapılacak. İşte, emekli ikramiyesi ödenecek kişiler;

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri,

Dul ve yetim maaşı ile yaşlılık (65 yaş) maaşı alanlar,

Şampiyon sporcular, gaziler ve şehit yakınları,

Güvenlik korucuları, terörden zarar gören sivil vatandaşlar,

Ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar,

Vazife malullüğü aylığı alanlar ikramiye alabilecek.

KURBAN BAYRAMINDA DA ÖDEME YAPILACAK

Emekli bayramı ikramiyeleri, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilere veriliyor. Ramazan Bayramının ardından Kurban Bayramı idrak edilecek. 2024 yılında Kurban Bayramı 16 Haziran’da başlayacak. Haziran ayında benzer şekilde emekliler 3.000 lira ikramiye ödemesi alacak.

Sayfa Yükleniyor...