31 Mart Seçim görev yerleri sorgulama 2024: Sandık görevlisi yerleri açıklandı mı? İşte, güncel sandık görevlisi ücretleri

Sandık görevlisi olmaya hazırlanan kamu kurumu çalışanlar, seçim görev yerlerini e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor. 31 Mart Pazar günü Türkiye genelinde 81 ilde sandıklar kurulacak ve oy kullanma işlemleri başlayacak. Sandık görevlileri, kimlik kontrolü, mühür ve oy pusulası teslimi, oy sayımı gibi süreçlerde aktif görev alacak. Seçim görev yerleri ‘Yurt İçi Seçim Görevlendirme Bilgisi’ ekranı üzerinden T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle öğrenilebiliyor. Sandık görevli ücretleri, memur maaşıyla birlikte yılbaşında artış gösterdi. Peki 2024 Sandık görevlisi yerleri açıklandı mı? Sandık görevlisi ücretleri ne kadar oldu? İşte, Seçim görevi sorgulama ekranı

Haber Merkezi - NTV Spor 06.03.2024 - 09:48
Son Güncelleme: 06.03.2024 - 09:48
31 Mart Seçim görev yerleri sorgulama 2024: Sandık görevlisi yerleri açıklandı mı? İşte, güncel sandık görevlisi ücretleri

Mart ayının gelmesiyle beraber gözler ay sonunda yapılacak seçimlere çevrildi. 31 Mart yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkanı, il ve ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ve muhtar seçilecek. Seçim süreci boyunca sandık kurulu başkanı, sandık görevlisi, bina sorumlusu ve diğer birçok kişi seçim sürecinin sağlıklı yürütülmesi için görev alacak. Sandık görevlisi yerleri e-Devlet aracılığıyla T.C. kimlik numarası ve şifreyle beraber sorgulanabilecek. Sandık görevlisi sorgulama ekranında adayların görev alacağı okul, sandık numarası görüntülenebilecek. Peki Seçim görevleri belli oldu mu? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…

SANDIK GÖREV YERLERİ 2024 AÇIKLANDI MI?

31 Mart’ta düzenlenecek Mahalli İdareler Seçimleri’nde kamu çalışanları çeşitli görevler üstlenecek.

tarafından açıklanan seçim takvimine göre Sandık Kurulu Üyeleri 25 Şubat 2024 tarihinden itibaren SEÇSİS’e girilmeye başlandı.

Sandık kurulu üyeleri başkan, kamu görevlisi üye ve son milletvekili seçiminde o ilçede en çok oy alan beş siyasi partinin bildirdikleri kişilerden oluşacak.

NASIL SORGULANIR?

Seçim görevleri e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor. e-Devlet’e T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yapan adaylar sağ üst bölümde bulunan arama çubuğuna “ Yurt içi Seçim Görevlendirme Bilgisi Sorgulama” yazarak seçim görev yerlerine ulaşabilir.

SEÇİM GÖREVLERİ SORGULAMA EKRANI 
SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ NE KADAR?

Sandık görevlisi ücretleri geçtiğimiz yıl düzenlenen Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekili seçimlerine göre değişiklik gösterdi.

Sandık görevlisi ücretleri, memur maaşı katsayı oranlarına göre hesaplanıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı 2024 yılının ilk yarısında uygulanacak memur maaş katsayılarına dair Genelgeyi yayımladı. Aylık katsayı 0,76087 oldu.

31 Mart yerel seçimlerinde Sandık Kurulu Başkanı olarak görev yapanlar 2.947 TL, Sandık görevlisi olarak çalışacaklar 2.088 TL ve partili üyeler 1.044 TL ödeme alacak. Ayrıca seçimlerde bina sorumluları görevli ücretleri 2.936 TL olarak belirlendi.

Sayfa Yükleniyor...