AÖF (Açıköğretim) sınav sonucu sorgulama ekranı 2024 | AÖF bahar dönemi dönem sonu sınav sonuçları açıklandı mı?

Açıktan ön lisans ve lisans eğitimi alan öğrenciler geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen sınavlara katıldı. Türkiye genelinde düzenlenen sınava katılan binlerce aday sınav sonuçlarına odaklandı. Adaylara sorumlu oldukları her dersten 20 soru yöneltilirken 30 dakika sınav süresi verildi. AÖF’te telafi ve bütünleme sınavı olmadığından bahar dönemi final sonuçları not ortalamasını büyük oranda belirleyecek. 35’in altında kalan öğrenciler FF harf notuyla başarısız olacak. AÖF bahar dönemi dönem sonu sınav sonuçları ortalamanın %70’ini belirleyecek. AÖF sınav sonuçları internet üzerinden adaylarla paylaşılacak. Peki 2024 AÖF sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, AÖF sınav sonuçları sorgulama ekranı…

Haber Merkezi - NTV Spor 31.05.2024 - 09:23
Son Güncelleme: 31.05.2024 - 09:23
AÖF (Açıköğretim) sınav sonucu sorgulama ekranı 2024 | AÖF bahar dönemi dönem sonu sınav sonuçları açıklandı mı?

Bahar dönemi dönem sonu sınavları 25-26 Mayıs tarihlerinde tamamlandı. Bahar dönemi final sınavları not ortalamasına %70 etki edecek. Öğrencilerin Mart ayında katıldığı ara sınavlar ortalamaya %30 etki edecek. Sınavların değerlendirmesinde 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürürken gözler sınav sonuçlarına çevrildi. AÖF sınav sonuçları anadolu.edu.tr sorgulama ekranıyla görüntülenebilecek. Adaylar sınav sonuç ekranında katıldıkları sınavlarden elde ettikleri toplam puanı ve doğru-yanlış cevap sayılarını öğrenebilirler. AÖF’te bütünleme ve telafi sınavı olmadığından sınav sonuçları not ortalaması için belirleyici olacak. Peki AÖF bahar dönemi sınav sonuçları açıklandı mı? İşte, AÖF sınav sonuçlarına ilişkin son durum…

AÖF BAHAR DÖNEMİ SINAV SONUÇLARI 2024 AÇIKLANDI MI?

, bahar dönemi dönem sonu sınavları 26 Mayıs’ta tamamlandı.

Sınavların yapılmasının ardından 4 gün geçerken adaylar sonuçlara odaklandı. AÖF sınav değerlendirme işlemleri başladı.

Ancak bahar dönemi dönem sonu sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Açıköğretim sınavları genellikle 2 hafta içerisinde erişime açılıyor.

Bu sebeple AÖF sınav sonuçlarının Haziran ayının ikinci haftası açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar haberimizde yer alacaktır.

SORGULAMA EKRANI

Anadolu Üniversitesi tarafından değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra sınav sonuçları aosogrenci.anadolu.edu.tr adresinden erişme açılacak.

Adaylar e-Devlet giriş seçeneği veya Anadolu Üniversitesi hesabı ile giriş seçeneğiyle sınav sonuçlarını görüntüleyebilecek.

DERS GEÇME NOTU ALT SINIRI 35 OLACAK

AÖF’ta öğrencilerin herhangi bir dersten başarılı olabilmesi için ders geçme notu alt sınırını geçmesi gerekiyor.

Anadolu Üniversitesi ders geçme notu alt sınırı 35 olarak belirlendi. Öğrencilerin dersi başarıyla tamamlamaları için vize ve final sınav ortalamasının 35’in üzerinde olması gerekmektedir. Bu notun altında kalan öğrenci FF harf notuyla başarısız olur.

Dönem sonu başarı ortalamasına ara sınavın katkısı %30 ve dönem sonu sınavının katkısı ise %70’tir.

AÖF’TE BÜTÜNLEME VEYA TELAFİ SINAVI YAPILMAYACAK

Anadolu Üniversitesi senato kararı gereği AÖF’te bütünleme veya telafi sınavı düzenlenmiyor. Mezuniyete üç ders sınavlarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Başarısız olan öğrenciler için bu dönem yaz okulu sınavları 17 Ağustos tarihinde yapılacak. Yaz okulu sınav sonuçları dönem ortalaması puanının tamamını kapsıyor.

Sayfa Yükleniyor...