AÖL sınav sonuçları tarihi 2024: AÖL 2. dönem sınav sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak?

AÖL sınav sonuçları için heyecanlı geri sayım başladı. AÖL 2. dönem sınavları Cumartesi günü uygulandı. Açık lise sınavları 17 Mart pazar günü devam edecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi duyurdu. Sınavlarda adaylara her bir soru çoktan seçmeli 4 seçenekli olarak 20 soru yöneltilecek. Adayların sorumlu oldukları dersi geçebilmeleri için sınavdan en az 45 puan alması gerekiyor. AÖL sınav sonuçları aolweb.meb.gov.tr adresinden sorgulanabilecek. AÖL sonuçlarıyla beraber adayların sınavdan aldıkları toplam puan ve doğru-yanlış cevap sayıları belli olacak. Sınav değerlendirmesinde 4 yanlış, 1 doğruyu götürmeyecek. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, MEB’den AÖL sonuçlarına ilişkin yapılan açıklama…

Haber Merkezi - NTV Spor 16.03.2024 - 17:35
Son Güncelleme: 16.03.2024 - 17:35
AÖL sınav sonuçları tarihi 2024: AÖL 2. dönem sınav sonuçları MEB tarafından ne zaman açıklanacak?

Açıktan aldıkları eğitimle lise mezunu olmayı hedefleyen binlerce aday bu hafta sonu düzenlenecek oturumlarda ter dökecek. , her yıl ’nde toplam üç sınav organize ediyor. Bu sınavların ardından başarılı olan öğrenciler bir üst sınıfa geçiyor. 2. dönem sınavları 16-17 Mart tarihinde organize ediliyor. Sınavların tamamlanmasıyla beraber gözler sınav sonuçları tarihine çevrilecek. AÖL sınav sonuçları internet üzerinden duyurulacak. Adaylara sonuçlar basılı veya mail yoluyla iletilmeyecek. Milli Eğitim Bakanlığı sınav öncesinde yayınladığı kılavuzda sonuçların açıklanacağı tarihi duyurdu. Peki AÖL (Açık lise) 2. dönem sınav sonucu ne zaman açıklanacak? İşte, AÖL sınav sonuçları tarihi…

AÖL 2. DÖNEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Açık Lise 2. dönem sınavları 17 Mart Pazar günü sona erecek. Sınav tamamlandıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı değerlendirme işlemlerine başlayacak. Daha önceki yıllarda sınavlar online yapıldığı için sınav sonuçları genellikle 2 hafta içerisinde erişime açılıyordu.

81 İlde yüz yüze yapılmaya tekrar başlanan sınavlarda ise değerlendirme süreci daha uzun sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan kılavuzda AÖL sınav sonuçlarının 17 Nisan 2024 tarihinde erişime açılacağı duyuruldu.

AÖL SONUÇLARI NEREDEN SORGULANIR?

AÖL sınav sonuçları basılı veya mail şeklinde öğrencilere bildirilmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınav sonuçları erişime açıldıktan sonra adaylar aolweb..gov.tr adresine giriş yapıyor.

Güvenlik kodu, T.C. kimlik numarası (öğrenci numarası) ve şifreyle birlikte sonuç sorgulama ekranına ulaşılıyor. Adaylar e-Devlet giriş seçeneğiyle de sonuç sorgulama ekranına giriş yapabilir.

AÖL sınav sonuçları ekranında adayların doğru-yanlış cevap sayısı ve toplam sınav puanı yer almaktadır.

SINAV SORULARI 21 MART’TA AÇIKLANACAK

Açık lise sınavı cevap anahtarı, sınav tamamlandıktan sonra adayların erişimine açılıyor. Adaylar sınavlarda karşılarına gelen soruların doğru cevaplarını AÖL cevap anahtarıyla beraber öğrenebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem cevap anahtarının 21 Mart Perşembe günü açıklanacağını duyurdu.

AÖL SINAVI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup sınav puanı hesaplanmasında [Puan = (Doğru cevap sayısı / Soru sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar sınav puanı hesaplamasında değerlendirmeye alınmayacaktır. Puan hesaplaması, puanın en yakın tam sayıya matematiksel olarak yuvarlanmasıyla yapılacaktır.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Sayfa Yükleniyor...