Babalar Günü 2024 ne zaman kutlanacak? Babalar günü hangi ay, Haziran’da mı kutlanır? (Babalar Günü tarihçesi)

Haziran ayının gelmesiyle birlikte Babalar Günü kutlamaları için hazırlıklar yapılmaya başladı. Çocuklarının her zor döneminde yanlarında olan ve onlara destek olan babalarına teşekkürlerini hediyelerle verecekler kutlama planları yapıyor. Babalar Günü tarihine göre hareket edecekler ise araştırmalarına başladı. Babalar Günü ilk kez Washington’da kutlanmaya başlanmış ve ABD’de resmi tatil ilan edilmiştir. Peki 2024 Babalar Günü ne zaman? İşte, Babalar Günü tarihi…

Haber Merkezi - NTV Spor 06.06.2024 - 16:20
Babalar Günü 2024 ne zaman kutlanacak? Babalar günü hangi ay, Haziran’da mı kutlanır? (Babalar Günü tarihçesi)

Babalar Günü her yıl kutlanan özel günler arasında yer alıyor. Bu anlamlı günde babalarından uzakta olanlar ise alacakları hediyelerle onları mutlu etmeye çalışacak. Hediye araştırmalarına şimdiden başlayanlar ise siparişlerini Babalar Günü’ne denk getirmek istiyor. Türkiye’de ve Dünya’da Babalar Günü her yıl Haziran ayında kutlanıyor. Yeni ayın ilk haftası geride kalırken bu özel günü atlamak istemeyenler tarih araştırması yapmaya başladı. Peki 2024 Babalar günü hangi tarihte, ne zaman kutlanacak? İşte, anlamlı günün tarihi…

BABALAR GÜNÜ 2024 NE ZAMAN?

Babalar Günü ilk kez Washington’da ortaya çıkmış ve Dünya’nın çeşitli ülkelerinde kutlanmaya başlanmıştır.

1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır.

Türkiye’de de benzer şekilde Babalar Günü Haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanmaktadır. Bu yıl Babalar Günü 16 Haziran tarihine denk gelmektedir.



Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910'da Washington'un Spokane şehrinde ortaya çıkmıştır.

1924 yılında ise dönemin ABD Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir.

1972 yılında ise Babalar Günü resmi tatil olarak kutlanmaya başlanmış ve ABD’de resmi tatil ilan edilmiştir.

Sayfa Yükleniyor...