Bedelli askerlik zammı 2025: MSB Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak, yüzde kaç zamlanacak?

Bedelli askerlik ücreti, yeni yıla kısa bir zaman kala gündeme geldi. Askerlik vazifelerini bedeli olarak yerine getirmeye hazırlananlar Ocak ayından itibaren zamlı olarak ödeme yapılacak. Temmuz- Aralık ayları arasında başvuru yapanlar ise eski ücretlerden yararlanmaya devam edecek. Bedelli askerlik ücreti memur maaşı katsayı oranlarına göre hesaplandığından her yıl iki kez artış gösteriyor. Bedelli askerlik için hesaplanan yeni tutar ise dikkat çekti. Peki Bedeli askerlik ücreti 2025 ne kadar olacak? İşte, bedelli askerlik zammıyla ilgili son gelişmeler…

Haber Merkezi - NTV Spor 17.10.2024 - 09:32
Son Güncelleme: 17.10.2024 - 09:32
Bedelli askerlik zammı 2025: MSB Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak, yüzde kaç zamlanacak?

Memur maaşları her yıl enflasyon dikkate alınarak iki kez artırılıyor. Ocak ve Haziran ayında yeni maaşlar belirlenirken bazı ödemelerde değişiklik gösteriyor. Memur maaşı katsayı oranına göre hesaplanan bedelli askerlik ücreti de değişecek ödemeler arasında yer alıyor. Memur maaş zammı oranlarında Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyonu belirleyici olacak. Bedelli askerlik başvurusunda bulunmaya hazırlananlar ise Aralık ayı sonuna kadar işlemleri tamamlaması durumunda eski ücretten yararlanabilecek. Memur maaş zammı oranları belli olduktan sonra Milli Savunma Bakanlığı ayrıca yeni bedelli askerlik ücretini duyuracak. Peki Yeni bedelli askerlik ücreti 2025 ne kadar olacak? İşte, bedelli askerlik zammıyla ilgili son durum….

NE KADAR OLACAK?

Milli Savunma Bakanlığı 2024 yılının Temmuz ayında bedelli askerlik ücretini 217 bin 871 lira 4 kuruş olarak açıklamıştı.

Yeni yılda bedelli askerlik ücreti memur maaşı katsayı oranına göre belli olacak. TÜİK tarafından Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı enflasyonu belli oldu.

Memur maaşı belirlenirken 2024 yılının ikinci dönemindeki 6 aylık enflasyon verisi dikkate alınacak. Henüz kesin oranlar belli olamazken 6 aylık enflasyon farkı ile memur zam oranı OVP’de yer alan yüzde 41,11’lik tahmine göre yüzde 11,33 olabilir.

Bu hesaplama göre yeni yılda bedelli askerlik ücretinin 242.555 liraya çıkması bekleniyor.

ESKİ ÜCRETTEN YARARLANMAK İSTEYENLER DİKKAT

Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince içinde bulunulan yılın son mesai günü mesai bitimine kadar, başvurunun yapılması ve bedelin başvuru tarihinden itibaren iki ay içinde ödenmesi gerekmektedir. Bedelli askerlik başvurusunu yapan ve 2024 yılının son mesai saatine kadar ödemesini yapanlar eski ücretten yararlanabilecek. 2025 yılından itibaren bedelli askerlik başvurularında ücret artış gösterecek.

YENİ BEDELİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL BELİRLENECEK?

Milli Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre bedel tutarı 240.000 gösterge rakamının ödemesinin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayı ile çarpımı sonucunda bulunmaktadır. Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit edilmektedir. 

YOKLAMA KAÇAĞI BEDELLİ ASKERLİK YAPABİLİR Mİ?

Askerlik çağına girdiği tarihten bedelli askerliğe müracaat tarihine kadar (bu tarih dâhil) herhangi bir dönemde yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kalanlar ödeme yaptığı tarihte geçerli olan Kanun’un 9’uncu maddesinin birinci fıkrasında belirlenen bedel tutarı ile Kanun’un 9’uncu maddesinin yedinci fıkrasına göre belirlenen ek bedel tutarını, müracaat tarihinden itibaren iki ay içinde peşin ödeyenler bedelli askerlik hizmetinden faydalanabilir.

Ek bedel tutarı: 3.500 gösterge rakamının ödemenin yapıldığı gün geçerli olan memur aylık katsayısı ile geçerli mazeretler hariç yoklama kaçağı, saklı ve bakaya kaldıkları toplam sürenin her ayının çarpımı sonucu bulunmaktadır Ek bedele esas sürenin hesabında, 1 ila 30 gün bir ay kabul edilir. Bir ayı aşan günler müteakip aya eklenerek h

Sayfa Yükleniyor...