DGS 2024 sınav sonuçları açıklandı mı? ÖSYM DGS sınav sonucu nereden ve nasıl sorgulanır? (DGS sınav sonuçları sorgulama ekranı)

DGS sınav sonuçları sorgulama ekranı yoğun ilgi görüyor. 30 Haziran’da düzenlenen sınava katılan adaylar sonuçlara odaklandı. DGS sınav sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden erişime açılacak. Sınavın üzerinden yaklaşık 50 gün geçerken adaylar ÖSYM’den yapılacak son dakika açıklamasını takip ediyor. Adaylara sınav puanları, basılı veya mail yoluyla bildirilmeyecek. DGS sınav sonuçları ekranında adayların sayısal ve sözel oturumlardaki doğru-yanlış cevap sayısı ve yerleştirme yapılacak puanları yer alacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sınav sonuçları için herhangi bir takvim paylaşmadı. Peki DGS sınav sonuçları 2024 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, ÖSYM DGS sınav sonucu görüntüleme ekranı…

Haber Merkezi - NTV Spor 20.08.2024 - 16:30
Son Güncelleme: 20.08.2024 - 16:30
DGS 2024 sınav sonuçları açıklandı mı? ÖSYM DGS sınav sonucu nereden ve nasıl sorgulanır? (DGS sınav sonuçları sorgulama ekranı)

2 yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen adaylar sınavlarında ter döktü. Ön lisans mezunları sınavdan elde ettikleri puanlarla 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilecek. YKS tercih sonuçlarının erişime açılmasıyla birlikte sonuçları tekrar gündeme geldi. DGS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların tercih maratonu başlayacak. Sınavın değerlendirmesinde 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürecek. Sınav kurallarına uymayan, kopya çektiği tespit edilen, soruların yanıtlarını cevap kağıdına işaretlemeyen adayların sınavları geçersiz sayılacak. Tercihlerin ardından puan üstünlüğüne ve üniversitelerin özel-genel şartları dikkate alınarak yerleştirme işlemleri yapılacak. Peki DGS sınav sonuçları 2024 açıklandı mı? İşte, DGS sınav sonuçlarıyla ilgili son dakika gelişmeler…

DGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 30 Haziran’da düzenlenen sınavın ardından yaklaşık 1.5 ay geçti. DGS sınav sonuçlarına ilişkin bir takvim yayınlamadı.

Geçtiğimiz yıl DGS oturumları 16 Temmuz’da yapılırken sonuçlar 11 Ağustos tarihinde ilan edilmişti.

Bu yıl ise sınav sonuçlarının Eylül ayının ilk haftasına kadar erişime açılması bekleniyor. DGS sınav sonuçlarına ilişkin tarih açıklaması geldiğinde detaylar eklenecektir.

DGS SINAV SONUÇLARI 2024 NASIL GÖRÜNTÜLENİR?

DGS sınav sonuçları açıklanma bilgisi ÖSYM’nin sosyal medya hesaplarından ve resmi internet sitesi üzerinden yapılacak.

Adaylar sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte görüntüleyebilecek.

Sınav sonuçları ekranında adayların doğru-yanlış cevap sayısı ve sınavdan elde ettikleri toplam puan yer alacak.

TERCİH KILAVUZU SONUÇLARIN ARDINDAN DUYURULACAK

DGS sınav sonuçları açıklandıktan sonra adayların geçiş yapabilecekleri 4 yıllık üniversitelerin kontenjanları kılavuzda yer alacak. Kılavuzda tercihlerin nasıl yapılacağı, tercih ücretleri ve diğer bilgiler yer alacak. Tercihlerde adaylar r. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla en fazla 30 üniversite tercih edebilecek.

DGS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemi, adayların 2024-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

Programlara yerleştirme işleminde puan en önemli rolü oynamaktadır. Örneğin T programını, aday A birinci tercihinde, aday B dördüncü tercihinde göstermiş olsun. Aday B’nin puanı aday A’dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmemiş ise T programına puanı daha yüksek olduğu için aday B yerleşecektir.

Sayfa Yükleniyor...