Eğitimlerini lisans fakültelerinde sürdürmek için geçiş yapmayı hedefleyen adaylar Pazar günü düzenlenecek Dikey Geçiş Sınavı oturumlarına katılacak. DGS oturumları tamamlandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarını gündemine alıyor. DGS sınav sonuçları internet üzerinden erişime açılacak. Adaylara basılı veya mail yoluyla sonuçlar bildirilmeyecek. DGS sınav sonuçları ekranında testte yer alan sayısal ve sözel bölümdeki doğru-yanlış cevap sayıları, ön lisans puanı ve yerleştirmede kullanabilecekleri puan türleri yer alacak. Adaylar sınavdan elde ettikleri puanlara göre açılan kontenjanalra geçiş yapabilecek. Peki DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sınav sonuçları için açıklanan tarih…
DGS SINAV SONUÇLARI 2024 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
DGS sınav sonuçları internet üzerinden adayların erişimine açılacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle birlikte sonuçlara erişim sağlayabilecek.
ÖSYM tarafından açıklanan takvime göre DGS sınav sonuçları 14 Ağustos tarihinde duyurulacak.
DGS sınav sonuçları ekranında adayların sayısal ve sözel bölümdeki doğru-yanlış cevap sayıları, ön lisans başarı puanı ve DGS puanları yer alacak.
DGS SINAVININ GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?
DGS sınavının geçerli olması için adayların sınav kurallarına uyması gerekmektedir. Kurallara uymadığı tespit edilen adayların sınavları geçersiz sayılacak.
Adayların sınava atanılan salonda girilmesi, sınav başlamadan önce giriş belgesini teslim etmesi, kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması, sınav sorularını süre başladıktan sonra cevaplaması, salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin ayarlarına uyması gerekmektedir.
DGS PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILACAK?
Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.
Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.
Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı tarafından cevabının değişmesi gerektiği tespit edilen sorular olması durumunda, bu doğrultuda güncellenen cevap anahtarı esas alınmak suretiyle puanlama yapılacaktır.