DGS sınav sonuçları 2024 sorgulama ekranı osym.gov.tr | ÖSYM DGS sınav sonuçları açıklandı mı?

DGS sınav sonuçları için gözler ÖSYM’ye çevrildi. 2 yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıllık lisansa tamamlamak isteyen adaylar 30 Haziran’da sayısal ve sözel olarak düzenlenen DGS oturumlarına katıldı. DGS oturumlarının tamamlanmasının üzerinden yaklaşık 1 ay geçerken gözler sınav sonuçlarına çevrildi. Sınav sonuçlarının ilan edilmesiyle birlikte adaylar için tercih maratonu başlayacak. Adaylar tercihlerini ÖSYM tarafından yayınlanacak kılavuzda yer alan kontenjan ve taban puanları dikkate alarak yapacak. Peki DGS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, DGS sınav sonuçları sorgulama ekranı…

Haber Merkezi - NTV Spor 03.08.2024 - 16:08
DGS sınav sonuçları 2024 sorgulama ekranı osym.gov.tr | ÖSYM DGS sınav sonuçları açıklandı mı?

oturumlarına özellikle 2 yıllık açıköğretim bölümlerinde eğitim alan öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Örgün eğitime geçmeyi hedefleyen adaylar sınav sonuçları için heyecanlı bekleyişini sürdürüyor. DGS sınav sonuçları internet üzerinden erişime açılacak. Adaylar “Sonuçlar Açıklandı” duyurusu geldikten sonra T.C. kimlik numarası ve aday şifreleriyle birlikte sonuçlara erişim sağlayabilecek. Sonuçlar basılı veya mail yoluyla adaylara bildirilmeyecek. Sınav sonuç ekranında adayların yerleştirme puanlarıyla birlikte doğru-yanlış cevap sayıları yer alacak. Peki DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sınav sonuçlarına ilişkin son gelişmeler…

DGS SINAV SONUÇLARI 2024 AÇIKLANDI MI?

30 Haziran Pazar günü binlerce adayın katılımıyla gerçekleştirilen sınav sonuçları henüz erişime açılmadı. tarafından yayınlanan herhangi bir sonuç takvimi bulunmazken geçtiğimiz yıllarda yapılan sınavlar dikkate alındığında sonuçların Ağustos ayının ilk haftası erişime açılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

DGS SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

Sınav sonuçları her yıl olduğu gibi bu yılda ÖSYM’nin resmi internet sayfası olan sonuc.osmy.gov.tr adresinden erişime açılacak.

Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle beraber sonuçlara erişim sağlayabilecek. Sınav sonuçları ekranında doğru-yanlış cevap sayısı ve yerleştirme puanları yer alacak.

“DGS sonuçları açıklandı “ duyurusu geldikten sonra adaylar mobil uygulama veya sonuc.osym.gov.tr adresinden görüntüleyebilir.

DGS YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemi, adayların 2024-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.

Programlara yerleştirme işleminde puan en önemli rolü oynamaktadır. Örneğin T programını, aday A birinci tercihinde, aday B dördüncü tercihinde göstermiş olsun. Aday B’nin puanı aday A’dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmemiş ise T programına puanı daha yüksek olduğu için aday B yerleşecektir

Sayfa Yükleniyor...