Emekli maaş farkı ödeme programı 2024 | Emekli maaş farkları (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) ne zaman yatacak?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam farkı ödeme tarihleri netlik kazandı. Maaş farkı ödemeleri, emekli aylığı alınan hesaplar aracılığıyla yatırılacak. En düşük emekli aylığının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya yükseltilmesine ilişkin kanun teklifi Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Sosyal Güvenlik Kurumu ise SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine yatırılacak 2 bin 500 liralık ek ödeme tarihlerini duyurdu. Peki Emekli Temmuz maaş farkları 2024 ne zaman yatacak? İşte, ödeme tarihlerine ilişkin yapılan son açıklama…

Haber Merkezi - NTV Spor 03.08.2024 - 16:18
Emekli maaş farkı ödeme programı 2024 | Emekli maaş farkları (SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı) ne zaman yatacak?

Maaşını alt sınırdan alan emekliler için sevindiren haber geçtiğimiz günlerde gelmişti. Enflasyon kaynaklı zam, kök maaşlara yapıldığından en düşük emekli maaşı alanlar bu artıştan yararlanamadı. Yapılan son düzenlemeyle birlikte en düşük emekli aylığına 2.500 lira ek zam yapıldı. Gerekli düzenlemeler Temmuz ayına yetişmediğinden emekliler geçtiğimiz ay bu farklı hesaplarında göremedi. Sosyal Güvenlik Kurumu ise ödeme tarihlerine ilişkin bilgilendirme yapıtı. Peki Temmuz emekli maaş farkları 2024 ne zaman yatacak? İşte, emekli maaşı fark ödeme tarihi…

EMEKLİ MAAŞ FARKI ÖDEMELERİ 2024 NE ZAMAN YATACAK?

Sosyal Güvenlik Kurumu binlerce emekliyi yakından ilgilendiren duyuruyu yaptı. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira olmasının ardından emeklilere yatmayan fark Ağustos ayında ödenecek. Yapılan son açıklamada ise farkların 7 Ağustos’tan itibaren yatırılacağı duyuruldu.

MAAŞ FARKI ÖDEMESİ NASIL SORGULANIR?

Emekli maaş farkının yatıp yatmadığını kontrol etmek isteyen emeklilerin şubelere gitmesine gerek bulunmuyor.

Maaş farkı ödemeleri 7 Ağustos’tan itibaren hesaplara aktarılacak. Emekliler maaş aldıkları bankaların mobil uygulamaları üzerinden veya müşteri hizmetleri aracılığıyla ek olarak yapılacak 2.500 liralık ödemenin yatıp yatmadığını kontrol edebilirler.

MAAŞLAR OCAK AYINDA YENİDEN ZAMLANACAK

Emekli aylıkları her yıl enflasyona göre yılda iki kez artıyor. Toplu sözleşme gereği memur emeklilerin yılın ikinci yarısında alacağı zam oranı belli olmuştu. Enflasyonun altında kalması durumunda ise fark maaşlara yansıtılacak. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı maaşları enflasyon oranında Ocak ayından yeniden artacak.

Sayfa Yükleniyor...