Emekli maaş zammı son dakika 2024: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 10 bin lira emekli maaşı alanlara % kaç zam yapılacak?

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73 oranında zam alacağı kesinleşti. Kök maaşının düşüklüğünden dolayı zamlı maaşı 10 bin liranın altında kalan 1,8 milyon emekli ise kendi maaşlarına yapılacak artışı merak ediyor. Bu emeklilere ilave düzenleme yapılarak maaşlar eşitlenecek. MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik emekli konusunda çalışıldığının üzerinde durmuştu. Zamlı emekli maaşları önümüzdeki hafta yatmaya başlayacak. Peki 2024 Temmuz En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte, en düşük emekli maaş zammıyla ilgili son gelişmeler…

Haber Merkezi - NTV Spor 09.07.2024 - 16:33
Emekli maaş zammı son dakika 2024: En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 10 bin lira emekli maaşı alanlara % kaç zam yapılacak?

3.8 milyon emeklinin kök maaşı, en düşük emekli aylığı olan 10 bin liranın altında kalırken 1.8 milyon emeklinin aylığı 10 bin lira sınırının altında kaldı. AK Parti kurmayları bu durumu düzeltmek adına harekete geçerek en düşük emekli maaşına ilişkin çalışmalar sürüyor. En düşük emekli aylığına ilişkin düzenlemenin detayları ise emeklilerin gündeminde yer alıyor. Son olarak 2024 yılının başında en düşük emekli aylığı 7.500 liradan 10.000 lira seviyesine yükseltilmişti. Temmuz zammı kök maaşlara yapıldığından birçok emekli sınırın altında kaldı. Emekliler ise yeni düzenleme haberiyle birlikte hesaplamalara başladı. Peki 2024 En düşük emekli maaşı ne kadar olacak % kaç zamlanacak? İşte, emekli maaş zammına ilişkin detaylar….

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞ ZAMMI 2024 NE KADAR OLACAK?

Yeni yapılan emekli zammı doğrudan kök maaşa uygulanacak. Ortalama kök maaşı 8 bin lira emekli yeni yapılan Temmuz artışında yüzde 24,73’lük zam ile beraber maaşı 10 bin lira oldu.

Kök maaşı düşük olduğu için zamlı maaşı, en düşük emekli aylığı olan 10 bin lira seviyesinde kalan yaklaşık 1,8 milyon emekli bulunuyor.

AK Parti, en düşük emekli aylığının artması için çalışma başlattı. Kök maaşı, en düşük emekli aylığı olan 10 bin liranın altında olan 1.8 milyon emekli yararlanacak. Kulislere yansıyan bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 12 bin liraya çıkarılması gündemde bulunuyor.

Ancak konuyla ilgili resmi açıklama gelmezken ilerleyen günlerde en düşük emekli maaşının netleşmesi bekleniyor.

EMEKLİ ZAMMIYLA İLGİLİ KRİTİK AÇIKLAMA

Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. En düşük emekli maaşında düzenleme için çalışmanın devam ettiğini söyleyen Çelik, "Emekli konusu ile ilgili çalışılıyor. Çalışma devam ediyor. Karar verilmiş değil. Bir karar verilmediği için şu sonuç çıktı diyemeyiz. Orta vadeli programın korunması esas olmak üzere toplumun her kesiminin yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

SSK'lı emekliler her ayın 17-26'sı arasında, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25-28 arasında emekli maaşı ödemesini alıyor.

4A SSK EMEKLİ MAAŞI ÖDEME GÜNLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılıyor.

BAĞ-KUR MAAŞ ÖDEME GÜNLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sınde,

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşlarını alırlar.


Sayfa Yükleniyor...