Erişime açıldı: KYK ek yurt başvuru (yerleştirme) sonuçları sorgulama ekranı 2024 | KYK ek yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

KYK ek yurt başvuru sonuçları son dakika açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada sonuçların e-Devlet üzerinden erişime açıldığı duyuruldu. Yatay geçiş, dikey geçiş, yüksek lisans, doktora, ek kontenjan ve özel yetenek öğrencileri 5 Ekim tarihine kadar ek yurt başvurularını tamamlamıştı. KYK ek yurt yerleştirme sonuçları ekranında adayların kayıt hakkı kazandığı yurdun adı, adresi ve kayıt işlemlerine ilişkin bilgiler yer alıyor. Adaylar e-Devlet aracılığıyla T.C. kimlik numarası ve şifreyle sorgulama yapabilecek. Peki KYK ek yurt başvuru sonuçları nasıl sorgulanır? İşte, KYK ek yurt yerleştirme sonucu sorgulama ekranı

Haber Merkezi - NTV Spor 11.10.2024 - 09:39
Son Güncelleme: 11.10.2024 - 09:39
Erişime açıldı: KYK ek yurt başvuru (yerleştirme) sonuçları sorgulama ekranı 2024 | KYK ek yurt başvuru sonuçları açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

ek yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasıyla adayların kayıt hakkı elde ettikleri yurtlar belli oldu. Yurtların kontenjanlarına göre hareket edilirken yurt çıkan adaylar sonuçlar açıklandıktan sonra belirlenen tarihlerde belgeleriyle birlikte yurtlara müracaat edecek. Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının üzerinden 3 gün geçerken adaylar sonuçlara odaklandı. KYK yurt başvuru sonuçları ekranına e-Devlet aracılığıyla giriş yapılacak. Sorgulama işlemi yapıldıktan sonra yurt hakkı elde eden adaylar için diğer detaylar sonuç ekranında olacak. Peki KYK ek yurt sonuçları 2024 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, KYK ek yurt sonuçlarına ilişkin son durum…

KYK EK YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK ek yurt yerleştirme sonuçlarını erişime açtı. Adaylar 11 Ekim cuma günü itibarıyla yurt sonuçlarını sorgulayabilecek. KYK yurt yerleştirme sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.



Belirlenen tarihler arasında başvurularını yapan adaylar “ KYK ek yurt başvuru sonuçları açıklandı” duyurusu geldikten sonra sonuçlara erişim sağlayabilecek.

Duyuru Gençlik ve Spor Bakanlığının resmi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından yapılacak. KYK yurt başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile sorgulanabilecek.

KYK ek yurt başvuru sonuçları ekranında “ Yurt kazandı” ifadesiyle kazanan adaylar yerleştirilecek. Sonuç ekranında yurt ili, yurt adı ve yurt adresi gibi bilgiler yer alacak.

İLK KAYIT ÜCRETİ NEDİR?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

Sayfa Yükleniyor...