Instagram ne zaman açılacak? Son dakika Instagram çöktü mü? Instagram’da sorun mu var, neden açılmıyor? (3 Ağustos 2024)

Instagram’a erişirken hata alan kullanıcılar “ Instagram çöktü mü” sorusuna yanıt arıyor. 2 Ağustos cuma gününden itibaren sosyal medya platformuna Türkiye üzerinden giriş yapılmazken Takipçilerinin paylaşımlarını görüntüleyemen ve ana sayfaya giriş yapamayan Instagram kullanıcıları, sorunun kaynağını ve çözümünü merak ediyor. Kullanıcılar hem masaüstü hem de mobil uygulama üzerinden sosyal medya platformuna giriş yapamıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlun’dan konuyla ilgili beklenen açıklama geldi. Peki Instagram ne zaman açılacak? Instagram kapatıldı mı, sorun mu var? İşte, 3 Ağustos cumartesi son dakika Instagram gelişmeleri…

Haber Merkezi - NTV Spor 03.08.2024 - 10:27
Son Güncelleme: 03.08.2024 - 10:27
Instagram ne zaman açılacak? Son dakika Instagram çöktü mü? Instagram’da sorun mu var, neden açılmıyor? (3 Ağustos 2024)

2010 yılında hayatımıza giren Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram, dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarının başında geliyor. Kullanıcılar Instagram üzerinden fotoğraf, video, reels (hikaye) gibi birçok paylaşımda bulunabiliyor. Instagram’a erişim sorunuyla karşılaşan kullanıcılar, teknik bir hata olup olmadığını merak ederken beklenen açıklama Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan geldi. Instagram’ın tekrar erişime açılıp açılmayacağı merakla bekleniyor. Peki Instagram çöktü mü, neden açılmıyor? Instagram ne zaman düzelecek? İşte, konuyla ilgili yapılan açıklamanın detayları…

BAKAN URALOĞLU'NDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Bakan Uraloğlu açıklamasında "Ülkemizde de temsilcileri bulunan -ki tamamının temsilcisi var- bazı sosyal medya platformları var. Bunlara bizim uygulanmasını istediğimiz belli kurallar var, kanunlar, yönetmelikler var. Zaman zaman bunlara yaptığımız uyarılara rağmen uyulmasında bazı problemler görüyoruz. Bu da bizim şu andaki en son tüm uyarılarımıza rağmen dikkate almadıkları 'katalog suçlar' dediğimiz bir çerçevemiz var. O çerçeve kapsamında kendilerini uyardık ancak gerekli karşılığı bulmadığımız için de bir erişim engeli getirdik. Bu bahsedilen aksaklıkları, hassasiyetlerimizi, kanunumuza uymayan tarafları yerine getirdikleri zaman biz de gerekli işlemi yaparak, bu erişim yasağını kaldırmış olacağız" dedi.

? INSTAGRAM’A NE OLDU?

2 Ağustos cuma günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan yapılan açıkalmada Instagram’a erişim engeli getirildiği bilgisi paylaşıldı.

Instagram’da herhangi bir çökme veya hata meydana gelmezken BTK tarafından Instagram’a erişim kısıtlandı.

BTK üzerinden site bilgileri sorgulaması yapıldığında sosyal medya platformu Instagram’a erişi engeli kararı alındığı bilgisine ulaşılırken kararda ise “katalog suçlar “ olarak belirlenen düzenlemelere uymadığı için erişim engeli olduğu biliniyor.

BTK'nın resmi internet sitesinde ınstagram.com hakkında uygulanmakta olan kararlar kısmında " instagram.com, 02/08 2024 tarihli ve 490.05.01.2024.-608903 sayılı Bilgi Teknolojileir ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir" ifadeleri yer almaktadır.

?

Instagram’ın erişim engellinin tekrar açılacağı tarihe ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken yetkililer, bu durumun Instagram’ın sahibi olan Meta’nın tutumuna bağlı olduğunu belirtiyor.

Katalog suçlar arasında çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk’e hakaret gibi içeriklerin çıkarılması noktasında zorluğu içeriyor.

THREADS’TA BENZER ŞEKİLDE ERİŞİME KAPALI

Rekabet Kurumunun kararı sebebiyle Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye’de kullanılmıyor.

Thereads ile ilgili alınan karar öncesinde Rekabet Kurumu’ndan “ META Platforms, Inc. (META) hakkında, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verildi (Geçici Tedbir Kararı). META’nın, Instagram hesaplarına dayalı Threads profili oluşturan kullanıcıların verilerini, kullanıcılara onay seçeneği sunmaksızın birleştirmesinin; soruşturma tamamlanana kadar telafisi güç zararlara yol açacağı değerlendirildi.” açıklaması yapılmıştı.

Sayfa Yükleniyor...