IP TV yasal mı, nedir? IP TV ( Kaçak yayın) izleyenler hapis cezası alabilir mi?

Özellikle dünyada ve Türkiye’de kaçak yayın kullanıcılarının son dönemde artış göstermesinin ardından harekete geçildi. Maç, dizi ve film gibi izleme hizmeti veren yasal platformların yayınladıkları içerikleri kaçak şekilde izleyenlerler için caydırıcı cezalar yolda. Kaçak yayınları takip eden kullanıcılar ise yasal olarak herhangi bir yükümlülüklerinin olup olmadığını merak ediyor. Peki IP TV yasal mı, nedir?

Haber Merkezi - NTV Spor 09.03.2024 - 16:22
IP TV yasal mı, nedir? IP TV ( Kaçak yayın) izleyenler hapis cezası alabilir mi?

Ücretli televizyon programları ve maçları kaçak yoldan takip eden izleyiciler çeşitli cezalarla karşı karşıya kalabilecek. Son yıllarda özellikle Trendyol Süper Lig’in yanı sıra Şampiyonlar Ligi, Konferans Ligi, Avrupa Ligi karşılaşmaları çeşitli aracı uygulamalar ile kaçak yollardan yayınlanıyor. Bu uygulamaları telefon, bilgisayar ve diğer araçlarla takip eden kullanıcılar ise yasal olarak ceza alabilecek. Özellikle IP TV hizmeti veren kuruluşlar ödemelerini kayıtsız olarak İban yoluyla ödeme alıyor. Peki IP TV yasal mı? İşte, konuyla ilgili son gelişmeler…

IP TV YASAL MI, NEDİR?

IP TV ve benzeri korsan yayınlar, kaçak olarak dizi, film ve maç içeriklerini yayınlıyor. Herhangi yasal bir kaynağı olmayan yayınları kullananlara tespit edilmesi durumunda para cezası ve hapis cezası verilebiliyor.

IP TV KULLANANLAR HAPİS CEZASI ALIR MI?

TRT Haber’de yer alan bilgiye göre IP TV ve türevi kaçak yayınlar kullananların tespiti halinde söz konusu kişiler 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilecek.

IP TV hizmeti veren kuruluşlar genellikle iban yoluyla ödeme alıyor. Dolayısıyla korsan yayın kullananlar ödemeyi şahsi bir hesaba yapıyor.

Para gönderilen kişilerin herhangi bir terör ya da suç örgütü mensubu çıkması durumunda kaçak yayın izleyenler bu açıdan da sancılı bir süreçle karşı karşıya kalabilir.

Sayfa Yükleniyor...