Kurban Bayramı tatili 2024 ne zaman, 9 gün mü? İdari izin kimleri kapsıyor? Bayramda bankalar, marketler, eczaneler ve hastaneler kapalı mı?

Havaların ısınmasıyla birlikte Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek isteyenler, planlama yapmaya başladı. Bayram tatiline idari iznin de eklenmesiyle kafa karışıklığı yaşayan özel sektör ve kamu çalışanları, tatilin toplam kaç gün süreceğini merak ediyor. Kurban Bayramı boyunca birçok işletme faaliyetlerine ara verecek. Normal şartlarda bayram tatili arefe günüyle birlikte 4.5 gün sürerken geçtiğimiz Kabine Toplantısı’nda bayram tatiliyle ilgili alınan karar açıklandı. Kurban Bayramı’nın 1. günü 16 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Peki Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, 9 gün mü sürecek? Bayramda marketler, eczaneler, hastaneler açık mı, kapalı mı? İşte, merak edilen soruların yanıtları…

Haber Merkezi - NTV Spor 12.06.2024 - 10:04
Kurban Bayramı tatili 2024 ne zaman, 9 gün mü? İdari izin kimleri kapsıyor? Bayramda bankalar, marketler, eczaneler ve hastaneler kapalı mı?

Yıllık izinleriyle bayram tatilini birleştirmek isteyen ve kamu kurumu çalışanları bayram tatiline odaklandı. Kurban Bayramı tatili boyunca birçok işletme faaliyetlerine ara verecek. Özellikle kamu kurumlarının tamamı bayram süresi boyunca kapalı olacak. Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram tatiline idari iznin de dahil edildiğini ifade etmişti. Özel sektör çalışanları ise idari izinden kimlerin faydalanabileceğini araştırıyor. Bayram haftasında perşembe ve cuma günleri de eklenerek tatil uzatıldı. Peki Kurban Bayramı tatili 9 gün mü, ne zaman başlıyor? İdari izin özel sektörü kapsıyor mu? İşte, Kurban Bayramı tatiliyle ilgili bilinmesi gerekenler…

KURBAN BAYRAMI 2024 NE ZAMAN?

Bayram tatili öncesinde arefe günü bu yıl cumartesi gününe denk geliyor. Kurban Bayramı 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Detaylı takvim aşağıdadır;

Kurban Bayramı arefe günü 15 Haziran Cumartesi

Kurban Bayramı 1. günü 16 Haziran Pazar

Kurban Bayramı 2. günü 17 Haziran Pazartesi

Kurban Bayramı 3. günü 18 Haziran Salı

Kurban Bayramı 4. günü (son) 19 Haziran çarşamba

?

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada kapsamında perşembe ve cuma günlerini de bayram tatiline ekleyerek 9 günlük bir tatil imkanı sağlandığını ifade etti. Kurban Bayramı tatili memurları kapsayacak.

657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurları için geçerli oluyor. İdari izin sektörü kapsamıyor. İdari izinle beraber bayram tatili memurlar için 9 gün oldu.
20 Haziran Perşembe, 21 Haziran Cuma günün de tatile eklenmesiyle birlikte bayram tatili hafta sonu ile beraber toplam 9 gün oldu.

BAYRAMDA NERELER KAPALI?

Kurban Bayramı tatilinde kamu kurumlarının tamamı kapalı oluyor. Memurlar izinli olduğundan kamu bankaları, noterler, kaymakamlıklar, valilikler, belediyeler vs. hizmet vermeyecek.

Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar ve borsa faaliyetlerine ara verecek. Hastanelerin acil servisleri dışındaki bölümleri kapalı olurken eczaneler ise nöbet sistemine uygun çalışacak.

Okullar ise bayram tatilinde yaz tatilinde olduğundan öğrenciler ek olarak tatil yapamayacak.

Zincir marketler ise bayramın genellikle 1. günü kapalı olurken diğer günlerde faaliyetlerine devam ediyor.

Sayfa Yükleniyor...