KYK burs sonuçları 2024 e-Devlet sorgulama sayfası: KYK burs/kredi başvuru sonuçları açıklandı mı?

KYK burs sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Ön lisans ve lisans eğitimi alan binlerce aday KYK burs ve öğrenim kredisinden yararlanabilmek için başvurularını tamamladı. 13 Ekim’de sona eren başvuruların üzerinden 4 gün geçerken adaylar sonuçlara odaklandı. KYK burs sonuçları ekranı e-Devlet üzerinden erişime açılacak. Adaylar T.C. kimlik numarası ve şifreyle birlikte sorgulanabilecek.” Burs kazandınız” ifadesiyle karşılaşan adaylar geri ödemesiz burs almaya hak kazanacak. “Öğrenim kredisi alabilirsiniz” sonucuyla karşılaşan adaylar ise geri ödemeli krediden yararlanabilecek. KYK burs değerlendirmesi yapılırken öğrencinin başarı durumu, ekonomik durumu, eğitim alınan şehir gibi kriterler dikkate alınacak. Peki KYK burs sonuçları 2024 açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? İşte, burs sonuçları için dikkat çeken tarih…

Haber Merkezi - NTV Spor 17.10.2024 - 09:14
Son Güncelleme: 17.10.2024 - 09:14
KYK burs sonuçları 2024 e-Devlet sorgulama sayfası: KYK burs/kredi başvuru sonuçları açıklandı mı?

KYK burs sonuçlarına göre karşılıksız burs ve geri ödemeli kredi alacak öğrenciler belli olacak. 2024 yılı başında ön lisans ve lisans öğrencileri için burs miktarı 2.000 liraya yükseltilmişti. 2025 yılında ise burs ücretleri artış gösterecek. Burs ve kredi çıkan öğrencilere bir yılda 12 ay boyunca burs desteği sağlanacak. Bursun krediye dönüşmemesi için adayların yerine getirmesi gereken bazı şartlar bulunuyor. Geri ödemeli kredi alan öğrenciler mezun olduktan iki yıl sonra ödemeleri başlıyor. KYK burs başvuru sonuçları açıklandıktan sonra adaylar için taahhütname onayı yapılacak. Burs ödemeleri, normal şartlarda Ekim ayından itibaren yatırıldığından geriye dönük toplu ödeme yapılabilecek. Peki KYK burs başvuru sonuçları tarihi belli oldu mu? İşte,burs sonuçları için dikkat çeken tarih…

KYK BURS BAŞVURU SONUÇLARI 2024-2025 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrencilere sağlanan burs/kredi desteğinde başvurular 13 Ekim’de sona erdi. KYK burs sonuçları henüz açıklanmadı.

Başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra adayların başvuru sırasında beyan ettikleri belgeler, kamu kurumlarından alınan belgelerle doğrulanıyor.

Öğrencinin ve ailesinin ekonomik durumu, eğitim alınan şartlar, özel durumlar dikkate alınarak burs ve kredi hakkı veriliyor.

Resmi kurumlardan burs sonuçlarına ilişkin herhangi bir tarih açıklaması bulunmuyor. Geçtiğimiz yıl başvuru işlemleri 19 Ekim’de tamamlanmış ve sonuçlar 13 Kasım’da erişime açılmışı.

Bu yıl ise sonuçların en geç Kasım ayının ikinci haftasına kadar açıklanması bekleniyor.

GEÇTİĞİMİZ YIL 825 BİN ÖĞRENCİ BAŞVURU YAPTI

2023-2024 eğitim öğretim yılında burs ve kredi için toplam 825 bin 843 aday başvuruda bulunmuştu. Bu yıl ise başvuru sayısının daha fazla olması bekleniyor.

Başvurularda özel durumu olan öğrencilere öncelik sağlanıyor. Şehit/gazi çocukları, anne ve babası (her ikisi de) vefat edenler, engelli olanlar, lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde tamamlayanlar, Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar ve milli sporculara burslarda öncelik verilecek.

ADAYLAR TAAHHÜTNAME ONAYI YAPACAK

Burs/kredi başvurusunda bulunan öğrenciler, sonuçları e-Devlet üzerinden Gençlik ve Spor Bakanlığı burs/kredi sonuçları açıklandıktan sonra taahhütname onayı yapacak. Belirlenen tarihlerde taahhütname onayı yapmayan adaylar burs ve kredilerden yararlanamayacak.

Sayfa Yükleniyor...