MEB açıkladı: AÖL 2. dönem soruları ve cevap anahtarı! AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL cevap anahtarı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından erişime açıldı. Adaylar odsgm.meb.gov.tr adresinden AÖL soruları ve cevaplarını görüntüleyebiliyor. 81 ilde organize edilen Açık lise sınavları 674 sınav merkezinde organize edildi. AÖL soruları ve cevap anahtarı ekranında adaylar soruların doğru yanıtlarını A, B, C, D şeklinde görüntüleyebiliyor. AÖL sınav ve sorularına ilişkin itiraz süreci başladı. Açıktan lise eğitimi alan adaylar cevap anahtarının erişime açılmasıyla beraber sonuç tarihini merak ediyor. Peki AÖL soruları ve cevapları 2024 nasıl sorgulanır? AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih…

Haber Merkezi - NTV Spor 22.03.2024 - 09:25
Son Güncelleme: 22.03.2024 - 09:25
MEB açıkladı: AÖL 2. dönem soruları ve cevap anahtarı! AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL soruları ve cevapları yayınlandı. AÖL cevap anahtarıyla beraber puan hesaplaması yapacak adaylar, geçer not alıp alamayacaklarına ilişkin fikir sahibi olacak. AÖL cevap anahtarı ekranında adaylar, soruların A, B, C, D şıklı doğru yanıtlarını görüntüleyebilecek. Açıktan lise eğitimi alarak mezuniyet hedefleyen adaylar için sonuçlar Nisan ayında açıklanacak. AÖL sınav değerlendirmesinde 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı götürmeyecek. Hatalı olduğuna karar verilen soru olması durumunda değerlendirme dışı bırakılarak puan hesaplamaları yeniden yapılacak. Peki AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, MEB'den yapılan açıklama...

AÖL SORULARI VE CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI

16-17 Mart 2024 Tarihlerinde Yapılan Açık Öğretim Lisesi/Mesleki Açık Öğretim Lisesi/Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi 2. Dönem Sınavlarının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları açıklandı.

İÇİN TIKLAYINIZ 
SORGULAMA EKRANI 2024

Açık lise öğrencileri, “ AÖL soruları ve cevapları yayınlandı” duyurusu geldikten sonra cevap anahtarını iki alternatif yöntem ile beraber sorgulayabilecek.

AÖL soruları ve cevapları, meb.gov.tr adresinden veya odsgm.gov.tr adresinden paylaşılacak.

AÖL cevap anahtarı ekranında adaylar sınavlarda karşılarına gelen soruları sıra numaralarına göre yanıtlarını görüntüleyebilecek.

625 BİN 703 ÖĞRENCİ KATILDI

Açık öğretim liselerinde kayıtlı toplam 625.703 öğrenciye yönelik yapılan sınavın her bir oturumu için adaylara 100 (yüz) dakika süre verildi. Sınavda her bir dersten 11 soru olmak üzere 138 dersten toplamda 1518 adet çoktan seçmeli (4 seçenekli) soru yer aldı. Sınav merkezlerindeki sınav uygulamasına katılamayacak durumda olan tutuklu/hükümlü öğrenciler ceza infaz kurumlarında, hasta veya engelli öğrenciler ise evde veya hastanelerde sınava katıldı.

CEVAP ANAHTARININ ARDINDAN İTİRAZ SÜRECİ BAŞLAYACAK

Açık lise cevap anahtarının yayınlanmasının ardından adaylar sorulara itiraz edebilecek. Sınav sorularına ve cevap anahtarına ilişkin itirazlar cevap anahtarının yayınlanmasından itibaren en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde yapılabilir. Dilekçe, faks ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır. İtiraz süreci, e-İtiraz Modülü
(https://eitiraz.meb.gov.tr) üzerinden yapılacak.

SINAV SONUÇLARI NİSAN AYINDA DUYURULACAK

AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. AÖL sınav değerlendirmesi yapılırken adayların her doğru yanıtladıkları sorunun puan karşılığı 5 (beş) olarak belirlendi.

Açık lise ders geçme notu alt sınırı 45 puan olurken 4 yanlış cevap, 1 doğru yanıtı götürmeyecek.

Açık lise sınav sonuçları aolweb.meb.gov.tr adresinden erişime açılırken 17 Nisan’da paylaşılacak.

Sonuç ekranında toplam elde edilen puan ve doğru- yanlış cevap sayısı yer alacak.

Sayfa Yükleniyor...