MEB AÖL cevap anahtarı bilgisi 2024: AÖL soruları ve cevapları açıklandı mı? Odsgm.gov.tr AÖL soru ve cevap anahtarı sorgulama ekranı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize edilen Açık lise sınavlarında birinci gün oturumları tamamlandı. Açık lise sınavları yarın (17 Mart) yapılacak oturumla devam edecek. Sınavda karşılarına gelen soruların doğru yanıtlarını merak eden adaylar AÖL cevap anahtarına odaklandı. AÖL soruları ve cevapları odsgm.meb.gov.tr adresinden açıklanacak. Bakanlık tarafından açıklanan kılavuzda cevap anahtarının erişime açılacağı tarih duyuruldu. AÖL soruları ve cevapları ekranında adaylar sınavda çıkan soruların doğru yanıtlarını A, B, C, D şeklinde görüntüleyebilecek. Peki AÖL 2. dönem soruları ve cevapları açıklandı mı? 2024 AÖL soru ve cevapları nasıl sorgulanır? İşte, AÖL cevap anahtarı sorgulama ekranı ve tarihi…

Haber Merkezi - NTV Spor 16.03.2024 - 15:52
Son Güncelleme: 16.03.2024 - 15:52
MEB AÖL cevap anahtarı bilgisi 2024: AÖL soruları ve cevapları açıklandı mı? Odsgm.gov.tr AÖL soru ve cevap anahtarı sorgulama ekranı

AÖL soruları ve cevapları için heyecanlı geri sayım başladı. Açık Lise sınavları iki oturum şeklinde düzenlenirken 100 puan üzerinden değerlendirmeye alıyor. AÖL sınavlarında yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemiyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilerin sorumlu oldukları dersleri geçebilmeleri için en az 45 puana ulaşması gerekiyor. Açık lise 2. dönem sınavları 16-17 Mart tarihlerinde tamamlanacak. Sınavların ardından değerlendirme süreci 17 Nisan’a kadar devam edecek ve sonuçlar adaylarla paylaşılacak. AÖL sınavlarında adayların doğru yanıtladıkları her sorunun puan olarak karşılığı 5 (beş) olacak. Peki AÖL 2. dönem soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? İşte, AÖL cevap anahtarının yayınlanacağı tarih…

NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda Açık Lise 2. dönem cevap anahtarının yayınlanacağı tarih duyuruldu. AÖL yazılı sınavlarında sorulan soruların cevap anahtarı 21 Mart Perşembe günü adayların erişimine açılacak.

Adaylar cevap anahtarı ekranında kendilerine sınavda yöneltilen soruların A, B, C, D şeklinde cevaplarını görüntüleyebilecek. Cevap anahtarına ve sorulara ilişkin itirazlar cevap anahtarı yayınlanmasının ardından en geç 5 (beş) takvim günü içerisinde gerçekleştirilecek.

SORGULAMA EKRANI 2024

AÖL 2. dönem soruları ve cevap anahtarı internet üzerinden erişime açılacak. Sınava katılan adaylar meb.gov.tr veya odsgm.meb.gov.tr adresinden AÖL cevap anahtarına ulaşabilecek. AÖL soruları ve cevapları bilgisayar, tablet, telefon vb. araçlarla sorgulanabilecek. AÖL cevap anahtarı ekranında adaylar, soru numaralarına göre cevap anahtarına ayrıca ulaşabilirler.

AÇIK LİSE DERS GEÇME NOTU KAÇ OLACAK?

Açık Öğretim Lisesi 2023-2024 eğitim öğretim yılında ders geçme notu alt sınırı 45 olarak belirlenmiştir.

Sınavlarda değerlendirme işlemleri 100 tam puan üzerinden yapılır. Sınavda adayların verdikleri yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemeyecek.

Puan hesaplaması yapılırken puanın en yakın tam sayıya matematiksel olarak yuvarlanmasıyla yapılacaktır.

AÖL SINAV PUANI HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Açık Lise sınavlarında öğrencilerin doğru yanıtladıkları sorunun puan olarak karşılığı 5 (beş) olacak.

Ders geçme notu alt sınırı 45 olurken adayların ilgili sınavdan geçer not almaları için en az 9 soruya doğru yanıt vermesi gerekmektedir.

Açık lise sınavlarında 4 yanlış 1 doğruyu götürmez. Açık lise sınavlarında doğru yanıtlara göre alınacak puanlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.

9 doğru cevap, 45 puan

10 doğru cevap, 50 puan

11 doğru cevap, 55 puan

12 doğru cevap, 60 puan

AÖL SINAV SONUÇLARI 17 NİSAN’DA AÇIKLANACAK

Açık Lise 2. dönem sınav sonuçları aolweb.meb.gov.tr adresinden duyurulacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 2. dönem sonuçlarının 17 Nisan tarihinde açıklanacağı duyuruldu.

Sayfa Yükleniyor...