ÖSYM YKS ek tercih sonuçları 2024 bilgisi: YKS ek tercih (yerleştirme) sonuçları erişime açıldı mı?

YKS ek tercihleri 11 Eylül’de sona ererken binlerce aday yerleştirme sonuçlarına odaklandı. ÖSYM tarafından üniversite ek yerleştirme sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden ilan edilecek. Merkezi yerleştirmelerde üniversite kazanamayan adaylar ek tercihlerden faydalanmak isterken sonuçları beklemeye başladı. Merkezi yerleştirmelerde boş kalan kontenjanları doldurabilmek için ek yerleştirme yapılıyor. YKS ek tercih sonuçları T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulanabilecek. Ardından ek tercihlerle yerleşen adaylar için üniversitelerin kayıt maratonu başlayacak. Peki YKS ek tercih sonuçları 2024 açıklandı mı? İşte, tercih sonuçlarında son gelişmeler…

Haber Merkezi - NTV Spor 14.09.2024 - 12:39
Son Güncelleme: 14.09.2024 - 13:39
ÖSYM YKS ek tercih sonuçları 2024 bilgisi: YKS ek tercih (yerleştirme) sonuçları erişime açıldı mı?

ek tercihlerde yerleştirme işlemleri adayların puan üstünlüğü, alım yapacak üniversitenin kontenjanlarına göre yapılacak. Merkezi yerleştirmeler sonucunda ilgili bölümün taban puanı belli olurken en küçük puandan daha küçük puana sahip adaylar ek yerleştirmede yerleştirilemeyecek. En küçük puanı bulunmayan üniversitelerde ise herhangi bir taban puan uygulması olmadığından adaylar yerleştirebilecek. YKS ek tercih başvurularının tamamlanmasının ardından adaylar sonuçlara kilitlendi. YKS ek tercih sonuçları internet üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle sorgulanabilecek. Peki YKS ek tercih sonuçları belli oldu mu? İşte, YKS ek tercih sonuçlarında son durum…

YKS EK TERCİH SONUÇLARI 2024 AÇIKLANDI MI?

YKS ek tercihlerde yerleştirme işlemleri tarafından boş kalan kontenjanlara yapılacak. YKS ek tercih başvuruları 11 Eylül’de tamamlanırken değerlendirme işlemleri başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ek yerleştirmelerin en geç 2 hafta içerisinde erişime açılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi bir tarih duyurusu bulunmuyor.

SONUÇLARI SORGULAMA

YKS ek yerleştirme sonuçları, merkezi yerleştirmelerde olduğu gibi sonuc.osym.gov.tr adresinden sorgulanabilecek.

YKS ek tercih sonuçları basılı veya mail yoluyla adaylara bildirilmeyecek. Sonuç ekranına T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yapılacak.

Sonuç ekranında adayların kayıt hakkı kazandıkları üniversitenin adı, adresi ve kayıt işlemleri için gerekli bilgiler yer alacak.

YURT VE BURS BAŞVURUSU YAPABİLECEK

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra üniversiteye ek kontenjanla dahil olan öğrenciler için yurt başvuruları yapılabilecek.

Geçtiğimiz yıl ek başvuru işlemleri 5 Ekim’de başlamıştı. Bu eğitim öğretim yılı için henüz ek kontenjan başvuru tarihleri belli olmadı.

KYK burs başvuruları ise genellikle eğitim öğretim yılı başladıktan sonra yapılıyor. Hak sahibi öğrencilerin burs ödemeleri ise ilk 3 ay için toplu olarak hesaplara yatırılıyor.

Sayfa Yükleniyor...