ÖSYM YKS taban puanları 2024 listesi | YKS Üniversite boş kontenjanlar ve başarı sıralamaları

ÖSYM’den beklenen açıklamanın gelmesiyle birlikte gözler YKS taban puanlarına çevrildi. ÖSYM YKS tercih kılavuzunu erişime açtı. Adaylar ise YKS taban puanları, üniversite kontenjanları ve başarı sıralamalarına odaklandı. ÖSYM AİS üzerinden tercih işlemleri 25 Temmuz Perşembe günü başladı. Adayların 2 Ağustos tarihine kadar tercihlerini bildirmesi gerekiyor. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanlarıyla tercih yapacak adaylar üniversitelerin son yılda kaç puanla alım yaptığını araştırıyor. YKS taban puanları ise adayların yerleşmek istediği üniversitelerin son olarak alım yaptığı en düşük puanı ifade ediyor. Puanların yanı sıra YKS boş kontenjanları ve başarı sıralamaları da adayların gündeminde yer alıyor. Peki YKS taban puanları 2024 ve üniversite kontenjanları açıklandı mı? İşte, üniversite taban puanları ve boş kontenjanlara ilişkin son gelişmeler…

Haber Merkezi - NTV Spor 25.07.2024 - 16:11
Son Güncelleme: 25.07.2024 - 16:11
ÖSYM YKS taban puanları 2024 listesi | YKS Üniversite boş kontenjanlar ve başarı sıralamaları

2024 yılında üniversite eğitimi almak isteyen öğrenciler, tercih etmeye hazırlandıkları bölümlerin kontenjanları, taban-tavan puanları ve başarı sıralamaları dikkate alacak. Yerleştirme işlemlerinde puan üstünlüğü ve tercih sırası dikkate alınacak. YKS tercih işlemleri 25 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında ÖSYM aracılığıyla yapılacak. Merkezi yerleştirmelerde eşit puan alan adaylarda tercihi hangi sırada olursa olsun yerleştirmede kullanılan yerleştirme puanı ve varsa ek puan toplamı büyük olan adaya öncelik tanınacak. Ön lisans ve lisans bölümlerinin kontenjanları her yıl farklılık gösteriyor. Bu sebeple gözler ÖSYM’den yayınlanacak kılavuza çevrildi. YKS 2024 tercih kılavuzu ile beraber tercih işlemleri yapılacak. Adaylar tercih listelerinde en fazla 24 tercih yapabilecek. Tercih alanlarının tamamını doldurmak ise zorunlu olmayacak. Peki YKS taban puanları ve kontenjanları 2024 açıklandı mı? İşte, YKS taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamaları görüntüleme ekranı

YKS TABAN PUANLARI 2024 AÇIKLANDI MI?

YKS başvuru kılavuzu erişime açıldı.  Üniversite taban puanları yıllara göre farklılık gösteriyor. Yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra ilgili bölümlerin taban puanları belli oluyor. Bu sebeple 2024 YKS taban ve taban puanları henüz belli olmadı. Son alım yapılan taban puanlara aşağıdan ulaşabiirsiniz. 

YKS 2 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS 4 YILLIK ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ 

YKS KONTENJANLARI 2024 İÇİN GÖZLER KILAVUZDA

YKS tercih işlemleri 25 Temmuz’da başlayacak ve 2 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. Adayların tercih için 9 gün süresi bulunurken tercih listesinde son güne kadar değişiklik yapılabilecek.

2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans bölümlerinin kontenjanları ise ÖSYM tarafından bugün yayınlanacak kılavuz ile belli olacak. Kılavuzda tercih işlemlerinin nasıl yapılacağı ve yerleştirme işlemlerine ilişkin detaylar yer alacak.

ÜNİVERSİTE TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.

Bunun dışında tercih bildiriminde bulunulamaz (posta, fax, elektronik posta vb.). Merkezimize posta vb. yollarla gönderilen tercih listeleri işleme alınmaz ve cevaplandırılmaz. Sadece elektronik ortamda yapılan tercihler geçerlidir.

KAÇ TERCİH HAKKI OLACAK?

Öğrenciler, istek sırasına göre üniversite ve bölümlere tercih listelerinde yer verecek. Tercih alanlarının hepsinin doldurulması zorunlu olmazken adayların en fazla 24 tercih hakkı bulunacak. Merkezi yerleştirme ile bir programa yerleşenlere ek yerleştirmede tercih hakkı verilmeyecek. Tercih süresi dolmadan adaylar tercih listelerinde değişiklik yapabilecek.


Sayfa Yükleniyor...