TRT 1 sinyal yok hatası çözümü nedir? TRT 1 sinyal gücü nasıl arttırılır, siyah ekran hatası nasıl çözülür? TRT 1 HD neden sinyal yok?

TRT 1 sinyal yok hatası alan izleyiciler bu hatanın nasıl ortadan kaldırılacağını merak ediyor. UEFA’nın aldığı karar doğrultusunda Avrupa Şampiyonası’nın yayıncıları, frekansları ülke sınırlarını aşaması durumunda şifreleme yapıyor. Şifreleme sonrası güncel frekans bilgilerini giren ancak “ TRT 1 sinyal yok hatası” alanlar ise maçları nasıl canlı izleyebileceğini araştırıyor. Bazı kullanıcılar ise frekans güncelleme yaptıktan sonra siyah ekran hatasıyla karşılaşıyor. Sinyal yetersizliği sonrası canlı yayınlanan maçlar kesintiye uğrayabilir. Peki TRT 1 sinyal yok hatası nasıl çözülür? İşte, TRT 1 sinyal yok hatası çözümü…

Haber Merkezi - NTV Spor 06.07.2024 - 20:28
TRT 1 sinyal yok hatası çözümü nedir? TRT 1 sinyal gücü nasıl arttırılır, siyah ekran hatası nasıl çözülür? TRT 1 HD neden sinyal yok?

TRT 1 sinyal yok hatası, televizyonların ayarlar bölümünden gerçekleştirilebiliyor. TRT 1’den yayınlanan maçlarını canlı izlemek isteyen kullanıcılar, frekans güncelleme işlemini yaptıktan sonra sinyal yok hatası ile karşı karşıya kalıyor. Ayarlar bölümünden kurulum seçeneğine giderek TKGS güncelleme işlemi yaptıktan sonra sinyal gücü artırılarak maçlar kesintisiz takip edilebilecek. Hollanda - Türkiye çeyrek final mücadelesi TRT ekranlarından izleyicilerle buluşacak. Bizde hata ile karşılaşan kullanıcılar için adım adım hata çözümünü hazırladık. Peki TRT 1 sinyal yok hatası nasıl çözülür? İşte, siyah ekran hatasının çözümü…

YOK HATASI ÇÖZÜMÜ NEDİR?

Avrupa Şampiyonası maçları başladıktan sonra EURO 2024 maçları şifreleniyor. Şifreleme işlemini kaldırmak için frekans güncelleme yapan bazı kullanıcılar ise TRT 1 sinyal yok hatası ile karşılaşıyor.

TKGS güncelleme yaparak izleyiciler maçları kesintisiz izleyebilir. TRT 1 güncel frekansı 11794, polarizasyon alanına Dikey (V) sembol oranı ise 30000 ve FEC 3/4.

Sinyal yok hatası alan kullanıcılar, ilk olarak kumandaları aracılığıyla menü tuşuna basarak televizyonun ayarları kısmına giriş yapmalı.

Kurulum seçeneğine girdikten sonra “TKGS Güncelle” seçeneğini bulun. TKGS güncelleme modu kapalı olurken güncellemeyi başlatarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Hatanın devam etmesi durumunda ise menü tuşundan televizyon ayarlarına giriş yapın ve TP Ekle seçeneği ile giriş yaparak güncel Frekans bilgilerini girin.

TRT 1 GÜNCEL FREKANS BİLGİLERİ

Uydu: Türksat 4A
Frekans: 11794
Polarizasyon: V (Dikey)
Sembol Oranı: 30000
FEC: ¾

A MİLLİ TAKIM HOLLANDA KARŞISINDA

A Milli Futbol Takımı çeyrek final mücadelesinde Hollanda ile karşılaşıyor. Hollanda - Türkiye maçı bu akşam saat 22.00’da başlayacak. Bu eşleşmenin kazananı İngiltere- İsviçre maçının kazananı ile yarı finalde karşı karşıya gelecek.

Sayfa Yükleniyor...