YKS ek tercih sonuçları 2024 açıklandı: YKS üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? (YKS ek tercih sonucu sorgulama ekranı)

Son dakika YKS ek tercih sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Merkezi yerleştirmede herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanamayan adaylar ek tercih başvrularını 11 Eylül’e kadar yapmıştı. YKS ek tercih sonuçları sorgulama ekranı sonuc.osym.gov.tr adresinden sorgulanabilecek. YKS ek tercih sonuçları basılı veya mail yoluyla adaylara bildirilmeyecek. Sonuç ekranına T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle giriş yapılacak. Peki YKS ek tercih sonuçları açıklandı mı? İşte, YKS ek tercih sonuçları sorgulama ekranı 2024

Haber Merkezi - NTV Spor 19.09.2024 - 14:12
Son Güncelleme: 19.09.2024 - 14:12
YKS ek tercih sonuçları 2024 açıklandı: YKS üniversite kayıtları ne zaman yapılacak? (YKS ek tercih sonucu sorgulama ekranı)


YKS ek tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Merkezi yerleştirmede herhangi bir üniversiteye kayıt hakkı kazanamayan adaylar, ek yerleştirme için tercihlerini yapmıştı. Sonuç ekranında adayların kayıt hakkı kazandıkları üniversitenin adı, açık adresi, kayıt tarihleri ve diğer detaylar yer alıyor. YKS ek tercih sonuçları hızlı sorgulama işlemleri ÖSYM’nin resmi internet sayfasından veya mobil uygulama aracılığıyla gerçekleştirebilir. YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra üniversiteye ek kontenjanla dahil olan öğrenciler için yurt başvuruları yapılabilecek. İşte, YKS ek tercih sonuçları sorgulama ekranı

YKS EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM’den yapılan son dakika açıklamasında “ Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 19 Eylül 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.” ifadeleri kullanıldı.

İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 25-30 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Elektronik kayıtlar ise 25-27 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılabilecektir. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan tarihe ve ilgili belgelere göre işlem yapacaktır.

Sayfa Yükleniyor...