YKS son başvuru saati 2024: YKS başvuruları ne zaman bitiyor? ÖSYM YKS geç başvuru tarihi

AYT, TYT ve YDT oturumlarına katılacak adaylar, YKS son başvuru tarihlerini araştırıyor. Lise mezunları ve 12. sınıf öğrencileri, bu yıl Haziran ayında düzenlenecek sınavlara katılım sağlayacak. ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle beraber gerçekleştiriliyor. Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, geç başvuru takvimini daha önce duyurmuştu. Belirlenen takvim doğrultusunda üniversite sınavı başvurularını yapmayan adaylar, geç başvuru tarihlerinde sınava müracaat edebilecek. Peki YKS başvuruları ne zaman, saat kaçta sona erecek? İşte, 2024 YKS geç başvuru tarihi ve ücreti…

Haber Merkezi - NTV Spor 26.02.2024 - 14:47
Son Güncelleme: 26.02.2024 - 16:54
YKS son başvuru saati 2024: YKS başvuruları ne zaman bitiyor? ÖSYM YKS geç başvuru tarihi

Hayallerindeki üniversitelerde eğitim almak isteyen milyonlarca öğrenci, YKS oturumlarına başvuru yapmaya devam ediyor. Sınava katılacakları oturumları belirleyerek sınav ücretini yatıranların başvuru süreci tamamlanıyor. AYT, TYT ve YDT oturumlarına katılmak isteyen ancak işlemlerini gerçekleştirmeyenler ise son başvuru takvimini gündemine aldı. yılında TYT oturumu 8 Haziran, AYT ve YDT oturumları ise 9 Haziran tarihinde düzenlenecek. Peki 2024 YKS geç başvuru ne zaman, sınav ücreti ne kadar? İşte, ÖSYM YKS son başvuru tarihi…

YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklanan takvime göre YKS başvuru işlemleri 26 Şubat Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecek.

ÖSYM’den veya herhangi bir resmi kaynaktan başvuru süresinin uzatılmasına ilişkin açıklama bulunmuyor.

Üniversite sınavı başvurusunu bugün tamamlamayan adaylar, geç başvuru tarihine kadar işlem yapamayacak.

YKS GEÇ BAŞVURU TARİHİ 2024

Üniversite sınavına katılmak isteyen ancak normal başvuru sürecinde müracaatlarını tamamlamayan adaylar, geç başvuru günü işlem yapabilecek.

Benzer şekilde başvuru yapan ancak sınav ücretini yatırmayan adaylar, geç başvuru günlerinde sınav ücretini anlaşmalı bankalar veya ÖSYM’nin kendi ödeme sistemi olan e-Ödemeler bölümünden yatırabilir.

2024 yılında YKS geç başvuru işlemleri, 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında yapılacak. Normal şartlarda üniversite sınavı başvuru ücreti her oturum için 290 TL olarak belirlenmişti.

Geç başvuru yapan adaylardan sınav ücreti %50 zamlı alınmaktadır.

BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Üniversite sınavı başvuru işlemleri, ÖSYM AİS üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile gerçekleştirilmektedir.

Başvuru takvimi doğrultusunda adaylar önce katılacakları oturumları belirleyerek ardından sınav ücretini yatırır.

Sınav ücretini yatırmayan öğrencilerin başvuruları geçersiz sayılmaktadır.

AYT- TYT VE YDT SINAV TARİHLERİ

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) : 8 HAZİRAN CUMARTESİ

ALAN YETERLİLİK TESTİ (AYT) 9 HAZİRAN PAZAR

YABANCI DİL TESTİ (YDT) : 9 HAZİRAN PAZAR (öğleden sonra)

Sayfa Yükleniyor...