Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere ikramiye verilecek mi? 29 Ekim emekli bayram ikramiyesi ne kadar, şartları neler? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ikramiye var mı?

Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı yurt genelinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklileri ise geçtiğimiz yıl verilen emekli bayram ikramiyesi ödemesinin tekrar edip etmeyeceğini merak ediyor. 2025 yılında Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda emeklilere ikramiye ödemesi gerçekleştirilecek. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz’ün yaptığı yazılı açıklamanın ardından Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi tekrar gündeme geldi. Peki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere ikramiye verilecek mi, ne kadar olacak? İşte, emekli bayram ikramiyelerinde son durum…

Haber Merkezi - NTV Spor 17.10.2024 - 14:24
Son Güncelleme: 17.10.2024 - 14:24
Cumhuriyet Bayramı’nda emeklilere ikramiye verilecek mi? 29 Ekim emekli bayram ikramiyesi ne kadar, şartları neler? SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ikramiye var mı?

Cumhuriyet Bayramı bu yıl tüm coşkusuyla yurt genelinde kutlanacak. Normal şartlarda emeklilere her Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emekli ikramiyesi ödemesi yapılıyor. 2024 yılında Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere Nisan ayında 3.000 lira ve Haziran ayında 3.000 lira olmak üzere toplam 6.000 lira emekli ikramiyesi ödemesi gerçekleştirildi. Emekliler 2023 yılında ise ilk defa Cumhuriyet Bayramı’na özel 5.000 lira ikramiyeden yararlandı. Yeni yıla kısa bir zaman kala 29 Ekim’de ikramiye ödemesi olup olmayacağı tekrar gündeme geldi. Peki Cumhuriyet Bayramı’nda emekli ikramiyesi 2024 verilecek mi? İşte, emekli bayram ikramiyesine ilişkin son gelişmeler…

29 EKİM’DE EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLECEK Mİ?

Geçtiğimiz yıl Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak , ve emeklilerine 5.000 lira ikramiye ödemesi yapılmıştı.

Emeklilere ödenen Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi bir defaya mahsus olarak hesaplara aktarılmıştı.

2024 yılında 29 Ekim’de emeklilere ikramiye ödenmesine ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Sosyal medya ve diğer platformlarda yer alan iddialar gerçeği yansıtmıyor.

2025 yılında emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ikramiye ödemesi gerçekleştirilecek.

EMEKLİLERDEN BAYRAM İKRAMİYESİ TALEBİ

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mamak Şube Başkanı Murat Tokgöz, yaptığı yazılı açıklamada Cumhuriyet’in 100.yıl dönümü kapsamında emeklilere geçtiğimiz yıl tek sefer için 5 bin lira ödeme yapıldığını hatırlatarak bu ödemelerin sürekli hale gelmesi gerektiğini ifade etti.

Tokgöz açıklamasında “ Cumhuriyetimizin 100. yılı münasebetiyle emeklilerimize verilen ikramiyenin adının 'Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi' olarak konulup, her yıl bir maaş tutarında verilmesini talep ediyoruz. Bu uygulama milyonlarca emeklimizi ziyadesiyle memnun edip, onların Cumhuriyet Bayramı'nı daha bir coşkuyla kutlanmasına katkı sağlayacaktır." dedi.

EMEKLİLERİ 2025 YILINDA 2 İKRAMİYE ÖDEMESİ BEKLİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından dini günler takvimi belirlendi. 2025 yılında SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri hem Ramazan Bayramı’nda hem de Kurban Bayramı’nda ikramiye ödemesi alacak.

İkramiye ödemeleri son olarak 2024 yılında 3.000 lira olarak belirlenmişti. Yeni yılda ikramiye ödemelerinin artması beklenirken gözler ödeme programına çevrildi.

Bayram ikramiyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından genellikle bayramdan 1 hafta önce hesaplara aktarılıyor.

2025 yılında Ramazan Bayramı Mart ayının sonuna denk gelirken Kurban Bayramı ise Haziran ayının ilk haftası idrak edilecek.

Sayfa Yükleniyor...